Raščanin-Radičević: Zašto Vlada taji informacije oko vršnjačkog nasilja

Izuzetno je važno da porodica, škola, društvo i pojedinci rade na pronalaženju adekvatnih rješenja za problem koji neće nestati prećutkivanjem i ignorisanjem, a ponajviše "stavljanjem ovih dokumenata iza vela tajne", kazala je funkcionerka SD-a

1788 pregleda 1 komentar(a)
Raščanin-Radičević, Foto: SD
Raščanin-Radičević, Foto: SD

Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata (SD) Ivana Raščanin-Radičević poručila je da tajne oko vršnjačkog nasilja ne može biti, upitavši "zašto Vlada taji" takve informacije.

"Ako je vjerovati medijskim napisima danas, a nema razloga za suprotno, Vlada je oznakom 'interno' označila izvještaj o sprovođenju Programa suzbijanja vršnjačkog nasilja u školama, odnosno označila ga je određenim stepenom tajnosti. Pozivamo Vladu da objasni takav postupak u najosjetljivoj oblasti, u kojoj svaki korak mora da bude dobro vođen i otvoren za javnost", saopštila je Raščanin-Rasičević.

Povezani članci

11. April 2022.

Krivokapić taji šta priča s ministrima

Izuzetno je važno, ističe, da porodica, škola, društvo i pojedinci rade na pronalaženju adekvatnih rješenja za problem koji neće nestati prećutkivanjem i ignorisanjem, a ponajviše "stavljanjem ovih dokumenata iza vela tajne".

"No, ono što ne mogu sakriti je novi slučaj koji je Ministarstvo prosvjete izgubilo pred sudom od smijenjene direktorice, ovog puta OŠ Jugoslavija. I, kako smo i rekli ranije, izgubiće svaki, ali baš svaki spor. Eto još jedan legat odlazeće Vlade. Zato se sa formiranjem naredne mora biti oprezan, jer prostora za ovakve greške više - nema", zaključuje se u saopštenju.

"Vijesti" su jutros objavile da su stepenom tajnosti interno, u zapisniku sa 51. sjednice Vlade dostavljenom MANS-u, označene tri tačke - 18, 32. i 54. ”Napomena: izvršeno brisanje redova saglasno članu 24 Zakona o slobodnom pristupu informacijama”, piše u obrazloženju.

Radi se o tačkama “Informacija o pružanju usluga telekomunikacionih linkova za potrebe državnih organa i organa državne uprave”, “Završni izvještaj o sprovođenju Programa za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori sa Akcionim planom od 2019. do 2021.” i “Informacija o izvođenju radova na remedijaciji tla lokacije brodogradilišta Bijela”.

Bonus video: