Telekom povećao brzine svim korisnicima optičkog interneta

Uz to, Telekom kontinuirano realizuje aktivnosti prebacivanja korisnika na najbolje tehnologije (VDSL i optiku) trenutno moguće na njihovim lokacijama.

12797 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telekom
Foto: Telekom

Bez obzira na to da li kućni internet koristite za rad od kuće, streaming filmova i serija, ili opuštanje uz online video igre – od njegove brzine zavisi koliko ćete zaista uživati u tim aktivnostima.

Kako bi korisnicima fiksnog interneta omogućili vrhunsko iskustvo, u Crnogorskom Telekomu su svim korisnicima optike na postojećim paketima – bez obzira na to koji paket koriste – povećali brzine interneta i do 500 mbps. Na ovaj način Telekom želi da nagradi lojalnost svojih korisnika, pa su brzine povećane svim korisnicima bez ikakvih dodatnih obaveza, a riječ je o trajnom povećanju brzina.

Brzine do 500 Mbps korisnicima Magenta 1 paketa na optici dostupne su od oktobra prošle godine, a iste brzine na raspolaganju su i korisnicima Extra Trio paketa. Extra Duo i sezonski paketi na optici donose povećanje brzina do 200 Mbps, odnosno 100 Mbps, u zavisnosti od paketa.

U praksi, takve brzine podrazumijevaju najbrže preuzimanje podataka i gledanje video sadržaja u najboljoj rezoluciji, HD video striming bez zadrške, najmanji ping, idealan za gejming, i besprekornu, moćna WiFi mrežu u vašem domu, pojašnjavaju iz Telekoma.

Za brzine do više stotina Mbps potrebna je jaka podrška, pa WiFi ruteri najnovije generacije omogućavajući ultrabrzi internet, bolji domet WiFi signala i veći broj povezanih uređaja, a u Telekomu kontinuirano rade na proaktivnoj i besplatnoj zamjeni WiFi opreme, kako bi korisnici mogli da dostignu brzine koje im paketi omogućavaju.

Iz Telekoma podsjećaju da je povećanje brzina fiksnog interneta inicijativa na kojoj kontinuirano rade, i da su od ovog mjeseca obuhvaćeni svi aktuelni paketi koji uključuju optički internet. Veće brzine dostupne su kako novim tako i već aktivnim korisnicima, u skladu sa tehničkim mogućnostima na njihovim lokacima i u zavisnosti od paketa koje koriste.

Uz to, Telekom kontinuirano realizuje aktivnosti prebacivanja korisnika na najbolje tehnologije (VDSL i optiku) trenutno moguće na njihovim lokacijama.

Više informacija o ponudi Telekoma dostupno je na sajtu kompanije www.telekom.me