KCCG: Uprkos najjačem udaru koronavirusa, prošle godine odrađeno 130 hiljada pregleda u Centru za RTG dijagnostiku

Kako su naveli, taj rezultat su ostvarili 21 radiolog i 44 tehničara u zoni zračenja u okviru svih organizacionih jedinica u Centru

2431 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

U Centru za RTG dijagnostiku prošle godine urađeno je 130 hiljada pregleda, što je za sedam hiljada više nego 2019, saopšteno je iz Kliničkog centra (KCCG).

Iz te zdravstvene ustanove kazali su da su prošle godine, uprkos najjačem udaru koronavirusa, uspjeli da realizuje rekordan broj pregleda.

“U odnosu na 2019, koju je obilježio redovan rad, kada je u Centru za RTG dijagnostiku pregledano ukupno 123 hiljade pacijenata, tokom krizne prošle godine taj broj je za čak sedam hiljada veći”, navodi se u saopštenju.

Iz KCCG su rekli da je ukupan broj pregleda koji su urađeni u Centru za RTG dijagnostiku tokom prošle godine 130 hiljada.

Kako su naveli, taj rezultat su ostvarili 21 radiolog i 44 tehničara u zoni zračenja u okviru svih organizacionih jedinica u Centru.

“Nijedan pacijent, a posebno ne hitni, nije trpio zbog trenutnog zastoja u radu rendgen aparata u Urgentnom centru (UC), koji je u servisnom roku, ali se čeka isporuka čipa iz inostranstva”, kaže se u saopštenju.

Iz KCCG su kazali da to dokazuju i podaci iz dežurstva - samo u posljednjem dežurstvu, od ponedjeljka od 15 sati do sedam jutros, u Centru je urađeno 116 različitih pregleda.

Osim toga, kako su naveli, svaki pacijent u UC, koji je suspektan na COVID 19, prima se nakon urađenog testa na koronavirus.

“S obzirom na to da je KCCG najveća zdravstvena ustanova i da je naša primarna obaveza da zbrinemo sve naše pacijente, sa COVID pozitivnim pacijentima postupa se u skladu sa procedurama liječenja oboljelih od koronavirusa”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: