ODT: Prekršajni postupak protiv osoba koje su učestvovale u incidentu sa ekipom Gradske RTV

Iz ODT saopšteno da je dežurni tužilac naložio službenicima policije da prikupe obavještenja od svih učesnika događaja, kao i da se pribavi video snimak koji je sačinjen tom prilikom od strane "Gradske RTV"

3516 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Kotoru naredilo je pokretanje prekršajnog postupka protiv osoba koje su učestvovale u incidentu koji se u nedjelju dogodio prilikom snimanja reportaže za "Gradsku RTV", u blizini kamenoloma "Platac" u Kotoru.

"Povodom incidenta koji se 10.04. 2022. godine dogodio prilikom snimanja reportaže za "Gradsku RTV", u blizini kamenoloma „Platac“ u Opštini Kotor, dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru naložio je službenicima Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti Kotor da se prikupe obavještenja od svih učesnika događaja, kao i da se pribavi video snimak koji je sačinjen tom prilikom od strane "Gradske RTV". Nakon ocjene svih relevantnih činjenica, postupajući tužilac je ocijenio da u konkretnom događaju radi o prekršaju, te je dato uputstvo službenicima policije da pokrenu prekršajni postupak", navodi se u saopštenju koje potpisuje portparol ODT-a u Kotoru, državni tužilac Tijana Čelanović.

Novinarska ekipa RTV Gradska vrijeđana je u nedjelju tokom snimanja priloga u blizini kamenoloma Platac.

Portal Gradske objavio je da je ekipa te televizije bila ugrožena od strane sina i braće predsjednika Opštine Budva Marka Carevića koji su, kako su naveli, svojim neprimjernim ponašanjem pokušali da skrenu priču sa te teme.

Bonus video: