Ništa od legalizacije stana Svetlane Ražnatović u Bečićima

Kako se navodi u obrazloženju, uvidom u dostavljenu dokumentaciju objekti izgrađeni na katastarskoj parceli gdje se nalazi stan Ražnatović nijesu izgrađeni u skladu sa svim zadatim urbanističkim parametrima i smjernicama Detaljnog urbanističkog plana "Bečići"

11191 pregleda 7 komentar(a)
Stan Ražnatovićeve u Bečićima, Foto: Vuk Lajović
Stan Ražnatovićeve u Bečićima, Foto: Vuk Lajović

Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj prekinuo je postupak za legalizaciju komfornog stana od 113 kvadrata, vlasništvo srbijanske folk pjevačice Svetlane Ceca Ražnatović u bečićkom naselju Ivanovići.

To je odluka v.d. sekretara Filipa Popovića povodom novog zahtjeva koji je Ražnatović preko svoga punomoćnika podnijela u januaru, nakon što je prethodno odbijena legalizacija.

”Prekida se postupak pokrenut po zahtjevu Svetlane Ražnatović od 10. januara ove godine za legalizaciju dijela bespravnog stambenog objekta. Prekid postupka traje do stupanja na snagu Odluke o donošenju Plana generalne regulacije Crne Gore”, piše u rješenju u koje su “Vijesti” imale uvid.

Kako se navodi u obrazloženju, uvidom u dostavljenu dokumentaciju objekti izgrađeni na katastarskoj parceli gdje se nalazi stan Ražnatović nijesu izgrađeni u skladu sa svim zadatim urbanističkim parametrima i smjernicama Detaljnog urbanističkog plana “Bečići”. To je osnovni razlog zbog čega legalizacija mora da sačeka donošenje Plana generalne regulacije.

Pjevačica je novi zahtjev za legalizaciju predala nakon što je sredinom decembra prošle godine opštinski sekretarijat odbio da legalizuje stambeni prostor, jer je dokumentacija bila nepotpuna.

”Odbija se zahtjev Svetlane Ražnatović podnijet 12. jula 2018. za legalizaciju dijela bespravnog izgrađenog stambenog objekta u Bečićima kao neuredan”, pisalo je tada u rješenju.

Punomoćnik Ražnatovićeve je nakon toga predao novi zahtjev u januaru, pri čemu je dostavio i traženu dokumentaciju.

Ražnatović je prijavila da je divlje dograđen 41 kvadrat, pa umjesto uknjiženih 72 kvadrata, stan ima 113 kvadrata, što piše i u listu nepokretnosti, gdje se kao teret na nekretninu navodi zabilježba gradnje bez dozvole.

”Zabilježba postojanja dograđenog stambenog prostora površine 72 kvadrata na drugom spratu, sada u ukupnoj površini od 113 kvadrata. Dograđen bez građevinske dozvole i u cjelini na tuđem zemljištu”, piše u listu nepokretnosti.

Pjevačica se, nakon što su “Vijesti” prošlog mjeseca objavile da je odbijen zahtjev za legalizaciju, oglasila preko srbijanskih medija, navodeći da je “stan u procesu legalizacije, tražena je dopuna dokumentacije, koja je riješena”.

Na prethodni zahtjev supruge pokojnog vođe Srpske dobrovoljačke garde, koja godinama unazad tokom ljetnjih mjeseci nastupa u Budvi, je dobijen negativan odgovor jer u u roku od 30 dana nije dostavila opštinskom sekretarijatu traženu dokumentaciju

”Ražnatović je ovom Sekretarijatu dostavila dio dokumentacije ali ne i Elaborat etažne razrade za posebni dio objekta. Kako je u međuvremenu izvršena izmjena zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata Sekretarijat za urbanizam je Ražnatović uputio novi poziv za dopunu zahtjeva 23. aprila ove godine da u roku od 30 dana dostavi sljedeću dokumentaciju - elaborat etažne razrade za posebni dio objekta, fotografije svih fasada bespravnog objekta, izvještaj privrednog društva ovlašćenog za obavljanje djelatnosti revizije tehničke dokumentacije i stručnog nadzora o postojanju bespravnog objekta, izjavu revidenta da je bespravni objekat izgrađen u skladu sa osnovnim urbanističkim parametrima važećeg planskog dokumenta, građevinsku dozvolu za osnovni objekat”, pisalo je između ostalog u rješenju.

Komforni stan se do 2018. u katastru vodio na pokojnog Željka Ražnatovića, kada je preknjižen na pjevačicu, a osnov sticanja svojine je naveden poklon.

Opština Budva imala je u protekle dvije decenije saradnju sa pjevačicom. Ona je 2014. za astronomski honorar od 100 hiljada eura angažovana od tadašnje vlasti da pjeva na dočeku Nove godine na otvorenom. Za nešto manji honorar nastupila je i 1. januara 2020, kada su joj gradske vlasti platile 70 hiljada eura za koncert ispred starogradskih bedema.

Bonus video: