Mještani Grlića odsječeni od magistrale

Iz kabineta Zorice Kovačević zahtjev za zadržavanje priključnog puta proslijedili nadležnoj Upravi za saobraćaj

14270 pregleda 8 komentar(a)
Zatvoren izlaz na magistralu, Foto: Irena Đukić
Zatvoren izlaz na magistralu, Foto: Irena Đukić

Mještanima danilovgradskog naselja Grlić blokiran je izlaz na magistralni put koji tu opštinu povezuje sa Glavnim gradom, što je izazvalo brojne probleme građanima koji svakodnevno koriste taj dio puta.

To je za “Vijesti” ispričala mještanka tog naselja Irena Đukić, navodeći da se priključni put koji je sada odsječen od magistrale koristi decenijama unazad.

Zbog nastalih problema, od nadležnih iz lokalne samouprave tražili su da reaguju i pomognu im. Iz kabineta predsjednice Opštine Danilovgrad Zorice Kovačević, za “Vijesti” su kazali da su njihov zahtjev poslali nadležnoj Upravi za saobraćaj.

”Glavni izlaz na magistralu, koji spaja novi i stari put, u mjestu Grlić (kod Dubrave), a koji se koristio unazad ko zna koliko godina je zatvoren. Otvoren je novi izlaz, a dolazak do njega je previše uzak. Veliki broj autobusa i kamiona juče se vraćao, jer tim putem nije mogao da izađe na magistralu, a jedva su se imali i gdje okrenuti. Pri tom, na starom putu nisu stavili nikakvu oznaku da veća vozila ne mogu tuda izaći”, kazala je Đukić.

Ističe da su im ranije radnici Bemaxa, kompanije koja izvodi radove, govorili da neće zatvarati taj izlaz na magistralu. ”Na vrijeme smo se interesovali i htjeli da pišemo peticiju. Svaka kuća duž magistrale, do glavnog kružnog toka ima svoj izlaz, pa je nelogično i krajnje nekorektno što su zatvorili naš izlaz i na taj način sav teretni i turistički saobraćaj preusmjerili na glavno gradsko jezgro”, dodala je. Iz kabineta Kovačevićeve kazali su da su se mještani naselja Grlić predsjednici Opštine obratili 11. aprila: ”Sa zahtjevom za zadržavanjem postojećeg priključka na saobraćajnicu čiji su radovi u toku i isti je dana 12. 04. 2022. godine proslijeđen Upravi za saobraćaj, kao nadležnoj, kako bi razmotrili mogućnost zadržavanja postojećeg priključka u neposrednoj blizini kafane Dubrava”, piše u odgovoru.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović, kazao je da će, se shodno zakonskim odredbama, obratiti Projektantu i Revidentu i pribaviti mišljenje, na osnovu kojeg će postupiti.

Bonus video: