Dr Todo okupio trenere u Baru

Jedan od predavača Kevin Kilti kaže da Bar polaznicima i predavačima kursa za trenere omogućava sjajne uslove za rad...
88 pregleda 0 komentar(a)
Željko Todorović, Foto: Radomir Petrić
Željko Todorović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 18.10.2017. 19:16h

Bar je prošle i ove sedmice ugostio dva međunarodna trenerska kursa Svjetske streljačke federacije (ISSF), koje je za C licencu pohađalo 36 polaznika iz 34 zemlje svijeta. Seminare je u hotelu “Prinses” sprovela Akademija ISSF, koju godinama sa uspjehom vodi Željko Todorović iz Bara, jedan od najuvažavanijih svjetskih streljačkih eksperata.

“Odradili smo 21. i 22. 'C' kurs po standardnom programu ISSF... Ovo su takozvani razvojni programi, obrazujemo trenere iz svih krajeva svijeta kako da unaprijede rad i rezultate svojih streljačkih federacija. Akademija edukativne aktivnosti u Baru sprovodi od 2010, počeli smo od regionalnih kurseva, a već četiri godine, koliko smo akreditovani centar IOSSF za edukaciju i razvoj, ovaj grad je domaćin svjetskih seminara”, kazao je “Vijestima” Todorović, u svijetu strijelaca poznat kao Dr Todo.

Pored njega, trenere su podučavali standardni predavači Akademije - Kevin Kilti, Kimo Japkari i Klaudio Robaca.

Kilti je za ”Vijesti” istakao da je Bar izuzetna lokacija Akademije jer polaznicima i predavačima omogućava sjajne uslove, “od hotela i učionica do strelišta”.

“S obzirom da se na ovim kursevima radi veoma intenzivno, po cijeli dan, veoma je bitno da polaznici onda imaju relaksirajući ambijent, a on je ovdje neposredno na morskoj obali, i zato mi je Bar lični favorit u odnosu na naše druge trening centre u Finskoj, Indiji, Njemačkoj i Italiji”, naveo je Kilti koji je u Akademiji počeo kao Todorovićev učenik.

Jedan od čelnika svjetskog streljaštva dodao je da je cilj Akademije da se kursevi ubrzaju i da edukacije trenera budu prihvatljivije “što večem broju federacija”, kojih je sada više od 120.

Bonus video: