Đukanović: Djeca uskraćena za školski prevoz, a Opština Nikšić nema sluha

"Opravdanja koja možemo čuti od nadležnih neće nadomjestiti vrijeme koje djeca provode van školskih klupa, već će stvoriti dodatne izazove za osnovce"

4870 pregleda 3 komentar(a)
Đukanović, Foto: DPS
Đukanović, Foto: DPS

Da se problemi guraju pod tepih od strane lokalne uprave Nikšića i resornog ministarstva, govori i činjenica da učenici iz sela Zagrad, Oblatno i Raspuće iz nikšićke Župe već šest dana ne idu u matičnu školu, saopštio je Aleksa Đukanović, predsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Nikšić.

Učenici iz pomenutih sela već nekoliko dana ne idu u matičnu školu "Dušan Bojović", koja se nalazi u selu Miolje polje. Razlog je, kako su kazali njihovi roditelji, što djeca nakon časova moraju ili da se vrate pješke, a pojedini bi morali da pješače i po desetak kilometara, ili da čekaju prevoz skoro dva sata.

Đukanović navodi da su "djeca uskraćena za školski prevoz koji im je potreban zbog udaljenosti obrazovne ustanove, a Opština Nikšić nema sluha za najmlađe članove našeg društva".

"Opravdanja koja možemo čuti od nadležnih neće nadomjestiti vrijeme koje djeca provode van školskih klupa, već će stvoriti dodatne izazove za osnovce. Iako se uprava škole obraćala ministarstvu povodom nabavke kombija, kao i uobičajeno, ministarka je imala važnijeg posla", dodao je Đukanović.

Kako je rekao "Institucije moraju zaustaviti dosadašnji ignorantski odnos prema budućnosti ove države, koju čine djeca i mladi, i obezbijediti uslove za obrazovanje".

"Garant vladavine prava sa posebnim senzibilitetom kada je riječ o najboljim interesima djece i mladih je imperativ svih društveno odgovornih subjekata", zaključio je Đukanović.