Uprava se pita za izlaz na magistralu

Iz “Bemaxa” objasnili da prema glavnom projektu nije predviđeno zadržavanje priključnog puta u naselju Grlić

3167 pregleda 2 komentar(a)
Grlićani ostaju bez izlaza na magistralu, Foto: Irena Đukić
Grlićani ostaju bez izlaza na magistralu, Foto: Irena Đukić

Prema glavnom projektu rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica-Danilovgrad nije predviđeno zadržavanje priključnog puta u naselju Grlić.

To je za “Vijesti” kazala inženjerka građevine Jovana Vuksanović, iz kompanije “Bemax” koja izvodi radove.

Objasnila je, međutim, da će, ukoliko od investitora - Uprave za saobraćaj, dobiju drugačiji zvaničan stav, taj priključni put biti zadržan.

Povezani članci

14. April 2022.

Mještani Grlića odsječeni od magistrale

Mještanka danilovgradskog naselja Irena Đukić prije dva dana ispričala je da im je zbog rekonstrukcije zatvoren višedecenijski pristupni put i da su pomoć tražili od Opštine. Predsjednica opštine Zorica Kovačević njihov zahtjev proslijedila je Upravi. Direktor te ustanove Radomir Vuksanović za “Vijesti” je kazao da će se shodno zakonskim odredbama obratiti projektantu i revidentu i pribaviti mišljenje, na osnovu kojeg će postupiti.

Đukićeva tvrdi i da su im ranije radnici kompanije koja izvodi radove, govorili da neće zatvarati taj izlaz na magistralu.

Vuksanović, međutim, tvrdi da nijedan predstavnik “Bemaxa” nije obećao nešto tako.

”Nijedan predstavnik kompanije mještanima tog naselja nije obećao izlaz na magistralni put. Kompanija ‘Bemax’ je ozbiljna građevinska kompanija poznata po svom ozbiljnom i stručnom radu i koja isključivo izvodi radove prema glavnom projektu i zakonskoj regulativi”, kazala je ona.

Dodala je da u toj kompaniji znaju da je investitor radova - Uprava za saobraćaj, ušla u proceduru razmatranja zahtjeva mještana i Opštine da se put za naselje Grlić ne zatvara.

”Ukoliko od Uprave za saobraćaj dobijemo zvaničan stav da se zadržava priključni put naselju, mi ćemo takvo rješenje odmah sprovesti i mještanima omogućiti izlaz na magistralni put”, objasnila je Vuksanovićeva.

Bonus video: