Nova oprema za stručnu nastavu

Donacijom je obuhvaćen inventar koji podrazumijeva pult, kasu, police, IT opremu i prodajne proizvode, koji će učenicima biti pravi saveznik u savladavanju svih neophodnih vještina za rad u trgovini.

18403 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mercator CG
Foto: Mercator CG

Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola u Baru dobila je novu opremu za stručnu nastavu, zahvaljujući donaciji kompanije Mercator-CG, u sklopu koje posluju IDEA prodavnice. Riječ je o simulaciji prodavnice za kabinet trgovine, koja će učenicima ovog smjera, omogućiti usvajanje neophodnih praktičnih znanja.

Donacijom je obuhvaćen inventar koji podrazumijeva pult, kasu, police, IT opremu i prodajne proizvode, koji će učenicima biti pravi saveznik u savladavanju svih neophodnih vještina za rad u trgovini. Na dan otvaranja novoopremljenog kabineta, učenici su imali priliku da od zaposlenih iz kompanije čuju više o osnovama iz oblasti prodaje i praktičnom iskustvu iz ugla trgovinskog lanca.

Mercator CG
foto: Mercator CG

U barskoj Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi zahvalni su na ovoj donaciji koja će mnogim učenicima pružiti kvalitetnu pripremu za tržište rada.

„Zadovoljstvo mi je što smo desetogodišnju saradnju krunisali ovom donacijom. Moram se zahvaliti direktoru kompanije Mercator-CG i njegovom timu, kao i našoj organizatorki praktičnog obrazovanja, prof. mr. Jeleni Rovčanin koja je glavna karika cjelokupnog projekta“, saopštio je direktor JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar, Milisav Joksimović.

Zahvalnost svim zaposlenima u kompaniji Mercator-CG koji su doprinijeli da se ovaj i ostali zajednički projekti realizuju, iskazala je i organizatorka praktičnog obrazovanja, prof. mr. Jelena Rovčanin. Dodala je i da očekuje nastavak uspješne saradnje.

Našoj školi donirana je oprema za kabinet trgovine od strane kompanije Mercator-CG. Riječ je o simulaciji prodavnice koja će olakšati usvajanje praktičnog znanja u oblasti trgovine, a samim tim i poboljšanje realizacije nastavnog procesa u obrazovnim programima tehničar prodaje i prodavač. Takođe, moram naglasiti da je kompanija uključena u dualni sistem obrazovanja, pa očekujem da ćemo i u narednom periodu nastaviti, te još više poboljšati saradnju sa kompanijom Mercator-CG, na obostrano zadovoljstvo“, rekla je Rovčanin.

Prema riječima Jelene Doderović, direktorice marketinga u IDEI, praktična nastava je izuzetno važna kada je u pitanju buduća karijera. Zato, kompanija ovom donacijom srednjim školama nastoji da podstakne mogućnosti praktičnog obrazovanja.

Mercator CG
foto: Mercator CG

Nakon donacije opreme nikšićkoj Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi, pokrenuli smo još jednu takvu inicijativu za učenike istoimene škole u Baru. Cilj nam je isti i ovog puta - da učenicima damo podstrek i motivaciju za praktično obrazovanje i sticanje vještina od izuzetnog značaja za njihovo buduće zaposlenje. Nadamo se da ćemo kroz ovaj projekat uskoro imati i sjajne kolege u Baru“, kazala je Doderović.

Ona dodaje da kompanija konstantno radi na unapređenju kadrova, te da veliki broj učenika na godišnjem nivou obavlja praksu u nekoj od IDEA prodavnica. Zaključuje da će se ovakvi ili slični projekti sigurno nastaviti i u budućnosti, jer su se pokazali kao veoma značajni kako školama, tako i učenicima.

Mercator CG
foto: Mercator CG

Sa tim da je praktična nastava izuzetno važna, te da će simulacija prodavnice doprinijeti boljem obrazovanju učenika, saglasna je i profesorica ekonomske grupe predmeta, prof. mr. Slađana Markoč.

Kao koordinator tehničara prodaje i prodavača, i profesor praktične nastave, imam kompletanu sliku cjelokupnog rada učenika. Već sada, njih oko 30 obavlja praksu u maloprodajnim Idea objektima. Povezujući teoriju kroz praktičan rad u simulacionoj prodavnici, sprovešćemo još bolji kvalitet nastave i osposobiti učenike da budu spremni za tržište rada. Formirana simulaciona prodavnica koristiće se za buduće generacije, a to će se sigurno odraziti i na bolji rad kod poslodavca na pratičnoj nastavi“, zaključuje Markoč.