Vrijednost izvedenih radova je oko 185.000 eura

Podgorica: Završena sanacija Aerodromske ulice, uskoro i ulice Lamela

Takođe, u neposrednoj blizini pomenute ulice u toku su radovi na temeljnoj sanaciji ulice Lamela gdje će Putevi sanirati asfaltni kolovoz u dužini od 420m, prosječne širine 7m

2117 pregleda 3 komentar(a)
Aerodromska ulica, Foto: PG Biro
Aerodromska ulica, Foto: PG Biro

Jedna od najvažnijih ulica na Starom aerodromu u Podgorici- Aerodromska ulica, sanirana je nakon više decenija u dužini od 530 metara.

Gradsko preduzeće Putevi d.o.o. završilo je radove na sanaciji asfaltnog kolovoza, trotoarskih površina i prostora za parking, dok su kolege iz privrednih društava Komunalne usluge, Zelenilo i Vodovod i kanalizacija završili radove na postavljanju nove javne rasvjete, urbanog mobilijara i atmosferske kanalizacije na jednom dijelu ulice

sanacija
foto: PG Biro

Vrijednost izvedenih radova je oko 185.000 eura.

Takođe, u neposrednoj blizini pomenute ulice u toku su radovi na temeljnoj sanaciji ulice Lamela gdje će Putevi sanirati asfaltni kolovoz u dužini od 420m, prosječne širine 7m.

Biće sanirane trotoarske površine od 500m2 kao i postojeće parking površine, odnosno oko 56 parking mjesta i obilježena horizontalna i postavljena vertikalna signalizacija.

Što se tiče same sanacije kolovoza radovi će biti izvedeni u dijelu rezanja, raskopavanja, struganja postojećeg asfaltnog kolovoza, izdizanja slivničkih rešetki atmosferske i fekalne kanalizacione mreže, izrada izravnavajućeg sloja, ugradnja asfaltne mase na površini od 3.800m² i ugradnja ivičnjaka. Vrijednost radova će iznositi oko 117,000.00 eura.