Svečano otvoren "Access" u Pljevljima: "Program koji je mnogo više od kursa učenja engleskog jezika"

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević uz otpravnika Ambasade SAD poželjeli dobrodošlicu novoj grupi učenika

1566 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Pljevlja
Foto: Opština Pljevlja

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević i otpravnik poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Kris Karber svečano su otvorili „Access“ – novi program naprednog učenja engleskog jezika za pljevaljske srednjoškolce.

Američki diplomata je poželio je dobrodošlicu novoj grupi učenika u Access porodicu istakavši da je ovo šesti program učenja engleskog jezika koji pokreću u Crnoj Gori.

“Posebno nam je drago što sprovodimo program na sjeveru, u Pljevljima. Program je mnogo više od kursa učenja engleskog jezika, iznad svega Akses program je jedinnstvena prilika za učenje, razvoj i razmjenjivanje iskustava. Učenici unaprijeđuju znanje engleskog jezika učeći o američkoj kulturi i istoriji, istovremeno razmijenjujući iskustva i stvarajući prijateljstva za cio život”, kazao je Kris Karber, otpravnik poslova Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Program „Access“ pohađaće 17 učenika prvih i drugih razreda pljevaljskih srednjih škola, koji će kroz interaktivne radionice i primjenu savremenih metoda i tehnika rada imati priliku da razvijaju kreativnost, timski rad i liderske vještine, a prije svega da unaprijede svoje komunikacijske vještine i upoznaju se sa američkom kulturom i vrijednostima.

Obraćajući se polaznicima i gostima predsjednik opštine Rajko Kovačević kazao je da program „Access“još jednom potvrditi da su, Pljevlja sredina sa izuzetnim učenicima kojima će znanja usvojena na ovom Programu pomoći u daljem izgrađivanju lične i profesionalne karijere, i potvrditi naše iskreno partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje traje i razvija se u kontinuitetu.

Prisutnima se obratila i Dragana Radoman, predsjednica Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore – ELTAM, koje je realizator Access programa.

Bonus video: