Saradnja tri opštine iz regiona

Sporazum će pokrenuti različite vidove saradnje na različitim područjima, a posebno ekonomskom, kulturnom i održivog razvoja, turizma, obrazovanja, sporta i mladih, razvoj institucionalne saradnje, kroz razmjenu iskustava i osoblja

3791 pregleda 1 komentar(a)
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Opština
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Opština

Opštine Pljevlja, Velenje (Slovenija) i Lukavac (BiH) zaključile su Sporazum o saradnji u oblastima zelene tranzicije, kulture, sporta, mladih i turizma sa ciljem da saradnjom i razmjenom iskustava kvalitetno odgovore izazovima koje u sve tri zajednice stvaraju rudnici i energetska postrojenja.

Iz Kabineta predsjednik opštine je saopšteno da je sporazum potpisao direktor Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja Nenad Rubežić, a u ime Opštine Lukavac predsjednik Edin Delić.

Predstavnik Velenja, župan Peter Dermol, ocijenio je da bi proces zelene tranzicije, koji je u toj slovečankoj opštini počeo prije deset godina, mogao biti od velike koristi drugim dvijema opštinama.

Sporazum će pokrenuti različite vidove saradnje na različitim područjima, a posebno ekonomskom, kulturnom i održivog razvoja, turizma, obrazovanja, sporta i mladih, razvoj institucionalne saradnje, kroz razmjenu iskustava i osoblja.

Sporazum se ogleda i u razmjeni primjera dobre prakse, doprinosu učešću na međunarodno organizovanim sajmovima, koji bi mogli biti od zajedničkog interesa.

Bonus video: