Savjet MZ Župa nikšićka prikuplja sredstva za besplatnu polumatursku ekskurziju

Organizovanje ekskurzije je predviđeno sredinom maja, ali se Savjet MZ nada da će, iako je ostalo malo vremena, uz pomoć privrednih društava, Savjeta roditelja i pojedinaca, uspješno završiti akciju prikupljanja sredstava, na zadovoljstvo, svih, ali prije svega polumaturanata

3269 pregleda 1 komentar(a)
OŠ "Dušan Bojović", Foto: Svetlana Mandić
OŠ "Dušan Bojović", Foto: Svetlana Mandić

Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka pokrenuo je aktivnost kako bi prikupili sredstva da se za 44 učenika devetog razreda OŠ "Dušan Bojović" organizuje besplatna polumaturska ekskurzija.

„Savjet se vodio činjenicom da svu djecu dovede u istu ravan i omogući im da odu na zajedničko druženje. Želja nam je da ni jednom djetetu na kraju osnovne škole ne ostane ožiljak koji bi ga pratio kroz čitav život, a isto tako da svoj djeci pošaljemo poruku da zajednica misli na njih i da im damo malo impulsa na njihovom daljem životnom putu. Savjet je bio svjestan i trenutne ekonomske situacije u našem društvu, te je na ovaj način želio da pošalje poruku da jedino zajedništvom možemo savladavati sve prepreke“, navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje predsjednik Savjeta MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Organizovanje ekskurzije je predviđeno sredinom maja, ali se Savjet MZ nada da će, iako je ostalo malo vremena, uz pomoć privrednih društava, Savjeta roditelja i pojedinaca, uspješno završiti akciju prikupljanja sredstava, na zadovoljstvo, svih, ali prije svega polumaturanata.

„Naš moto je da je ulaganje u mladi naraštaj najbolje ulaganje“, poručio je Radulović.

Podsjetio je da je Mjesna zajednica četiri godine organizovala besplatnu polumatursku ekskurziju koja je zadnje dvije godine, zbog pojave koronavirusa, bila stopirana, kao i da je Ministarstvo prosvjete ove godine odobrilo organizovanje ekskurzija.

Bonus video: