Petnaest nagrada za najljepše ukrašeno vaskršnje jaje

Konkurs Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić

2369 pregleda 72 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Dnevni centar
Foto: Dnevni centar

Kako je teško bilo izabrati najljepše ukrašeno vaskršnje jaje koje je pristiglo na konkurs Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić, žiri u sastavu Vesna Sušić, akademska slikarka, predsjednica žirija, i Rajna Drekalović i Boris Marušić, stručni radnici Dnevnog centra, odlučio je da nagradi osam individualnih i sedam grupnih radova.

Vaskršnja jaja
foto: Dnevni centar

U kategoriji individualnih radova za najljepše ukrašeno vaskršnje jaje, nagrađeni su Boro Đurišić učenik škole "Braća Labudović", Krsto Nikitović iz Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, Lara Šturanović učenica "Ratko Žarić", Tara Knežević iz škole "Mileva Lajović – Lalatović", Andrea Koprivica i Sara Đurović iz "Jagoš Kontić", Ksenija Lalatović iz škole "Radoje Čizmović" i Magdalena Bečanović, učenica škole "Dušan Bojović".

Vaskršnja jaja
foto: Dnevni centar

U kategoriji grupnih radova, nagrađeni su integrisano odjeljenje škole "Olga Golović", učenici I-2 odjeljenja OŠ "Braća Labudović"; trosatni program, grupa B VJ "Radost" i VJ "Ciciban" iz JPU "Dragan Kovačević", učenici područnog odjeljenja OŠ "Dušan Đukanović" iz Dragovoljića, UNIFIED klub iz Srednje ekonomsko – ugostiteljske škole i Udruženje za pomoć licima u psihofizičkom razvoju.

Pravo učešća na konkursu imali su predškolci i učenici osnovnih škola, i mogli su se prijaviti kao pojedinac ili kao grupa. Nagrade su uručili Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić, i Vesna Sušić, predsjednica žirija nagradnog konkursa.

Vaskršnja jaja
foto: Dnevni centar

Bonus video: