Veselin Nikić uskoro u novoj kući

Završena akcija za pomoć šesnaestogodišnjem Nikšićaninu, kome su prošle godine za mjesec od posljedica korone preminuli majka i sestra, a bez oca ostao četiri godine ranije

30802 pregleda 2582 reakcija 41 komentar(a)
Veselin Nikić ispred kuće sagrađene uz pomoć dobrih ljudi, Foto: Svetlana Mandić
Veselin Nikić ispred kuće sagrađene uz pomoć dobrih ljudi, Foto: Svetlana Mandić

Veselin Nikić, šesnaestogodišnji Nikšićanin kome su prošle godine za mjesec od posljedica korone preminuli majka i devetnaestogodišnja sestra, a bez oca je ostao četiri godine ranije, uspio je, zahvaljujući ljudima dobre volje, da ostvari san svoje majke i dovrši kuću koju je njegov otac započeo.

”Zahvaljujući crnogorskoj porodici iz Berlina, koja i dalje insistira na anonimnosti, urađen je gornji sprat koji je bio nezavršen, fasada, kao i pločice na stepenicama. Zahvaljujuči ostalim donacijama Veselin će opremiti jedan dio kuće, dok će za drugi dio namještaj obezbijediti jedan salon koji takođe želi da bude anoniman. Crnogorska porodica iz Berlina je kompletna sredstva za Veselinovo školovanje prebacila na stričev žiro-račun”, kazala je Konstantina Vojinović iz NVO “Izvor života”, koja je prošle godine pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za Nikića.

Nakon što je tekst o njemu izašao u “Vijestima” na noge je ustala cijela javnost - svi su željeli da pomognu da ostvari svoje želje, dovrši kuću koju je njegov otac napravio, kao i da, nakon srednje škole, nastavi školovanje.

”To je uvijek majkina želja bila da se kuća završi. Hvala svima koji su mi pomogli, posebno crnogorskoj porodici iz Berlina. Ne mogu sve da pobrojim jer ih je dosta, ali ću pomenuti Prvu srednju stručnu školu, čiji sam učenik, OŠ ‘Braća Ribar’ i City fitnes”, kazao je Veselin Nikić dok je ponosno pokazivao kuću i pričao o nekim budućim planovima.

Nakon što je ostao sam, Veselin se preselio kod strica i njegove porodice, koji su dobili starateljstvo nad njim i koji se trude da mu pruže ljubav i toplinu roditeljskog doma.

”Zaista mi je lijepo tamo. Uklopio sam se kao da sam tamo rođen i za sada ću tamo ostati”, kazao je Veselin koji bi želio da nakon srednje škole upiše Policijsku akademiju.

Bonus video: