Pljevlja: Podijeljeno 150 sadnica jorgovana uoči Dana planete zemlje

Pošto je bilo veliko interesovanje Pljevljaka za jorgovane, NVO "Da zaživi selo" će i u budućnosti realizovati slične aktivnosti na podjeli dekorativnih dendromaterijala, a u cilju oplemenjivanja pljevaljskih dvorišta, avlija i bašta

3420 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NVO Da zaživi selo
Foto: NVO Da zaživi selo

Povodom 22. aprila - Svjetskog dana planete zemlje, nevladina organizacija (NVO) "Da zaživi selo" podijelila je 120 sadnica jorgovana građanima Pljevalja i 30 sadnica za Radnu jedinicu Zelenilo za sadnju na javnim gradskim zelenim površinama.

Sadnice građanima su podijeljene na osnovu prethodnog javnog poziva za prvih 120 građana koji su poslali mejl sa svojim podacima na adresu te nevladine organizacije.

Pošto je bilo veliko interesovanje Pljevljaka za jorgovane, NVO "Da zaživi selo" će i u budućnosti realizovati slične aktivnosti na podjeli dekorativnih dendromaterijala, a u cilju oplemenjivanja pljevaljskih dvorišta, avlija i bašta.

Uz sadnice jorgovana građanima Pljevalja su dijeljene edukativne brošure, koje govore o počecima uređivanja javnih i privatnih zelenih površina u Pljevljima, kao i o jorgovanu koji je specifični dendromaterijal i tradicionalna vrsta pljevaljskih dvorišta, avlija i bašti.

Autor brošure je Olgica Otasevic - diplomirana inžinjerka pejzažne arhitekture”, saopštili su iz NVO "Da zaživi selo."

Aktivnost je realizovana u sklopu projekta "Vratimo miris jorgovana" koji je podržala Opština Pljevlja kroz Konkurs za sufinansiranje projekata NVO. Partner na projektu je NVO "Legalis".

Bonus video: