Savez antifašista Vojvodine: Zašto vlasti ne reaguju na Amfilohijevu mržnju prema ženama?

Duško Radosavljević je postavio pitanje predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić koliko dugo će tolerisati primitivizam, mržnju, šovinizam, mizoginiju i napade na "drugost"
84 pregleda 8 komentar(a)
mitropolit Amfilohije, Foto: Mitropolija.com
mitropolit Amfilohije, Foto: Mitropolija.com
Ažurirano: 18.10.2017. 07:19h

Savez antifašista Vojvodine postavio je danas vlastima u Srbiji pitanje da li "iz straha ili iz prećutnog slaganja ne reaguju na govor mržnje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija o ženama".

"Da li je to strah ili prećutno slaganje sa takvim stavovima? Da li će svedržitelj političkog života u Srba isto tako energično i furiozno reagovati na ove, blago je rečeno, neprimjerene stavove", upitao je predsjednik Saveza antifašista Vojvodine Duško Radosavljević.

Amfilohije je nedavno izjavio da Srpkinje "u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više djece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovdje na Kosovu i Metohiji".

Duško Radosavljević je postavio pitanje predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić koliko dugo će tolerisati primitivizam, mržnju, šovinizam, mizoginiju i napade na "drugost".

"Koliko dugo ćemo trpjeti iživljavanja nad ženama, koje po mračnim umovima nisu 'vlasne' odlučivati bilo o čemu, posebno o svome statusu, životu i najvažnije, o svome telu? Pitamo nadležne, posebno predsednicu vlade, dokle ćete to tolerisati?", naveo je Radosavljević.

On je rekao da je jako teško živjeti u državi koja ne vodi računa o elementarnoj egzistenciji svojih građana i građanki

Bonus video: