"Spriječili smo policiju i službenike suda da uđu na imanje jedne porodice"

“Nekoliko mještana tražilo je izuzeće sudskog vještaka Femića, jer smatraju da ne radi svoj posao profesionalno, ali je sud ponovo njega odredio za procjenu zemljišta”, kazao je Jeremić
112 pregleda 3 komentar(a)
Mještani Park šume Zagorič, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mještani Park šume Zagorič, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.10.2017. 07:27h

Mještani Park šume u Zagoriču, tvrde da su juče spriječili policiju i službenike suda, za koje ne znaju šta su trebali da rade, da uđu na imanje jedne porodice.

“Bilo je veliko policijsko obezbjeđenje, došli su u nekoliko automobila. Navodno je trebalo da premjere zemljište, na kojem je ta familija napravila kuću. Međutim, bila je došla i socijalna služba, pa zbog toga sumnjamo da su htjeli da isele tu porodicu iz kuća”, kazao je predstavnik mještana Radovan Jeremić.

On je istakao da su se mještani juče bili okupili na pet lokacija, gdje su imali saznanje da treba da dođu službenici suda po tužbama porodice Stamatović.

“I u petak su došli sa socijalnim radnicima kod jedne familije, ali smo ih i tada spriječili da priđu”, kazao je Jeremić. On je istakao da je atmosfera juče bila na momente napeta.

“Nekoliko mještana tražilo je izuzeće sudskog vještaka Femića, jer smatraju da ne radi svoj posao profesionalno, ali je sud ponovo njega odredio za procjenu zemljišta”, kazao je Jeremić.

Mještani Park šume protestovali su preko četiri mjeseca, zbog toga što su im došle presude da plate 35 do 40 eura kvadrat zemljišta Vučinićima i Stamatovićima.

Porodici Vučinić vraćeno je 125.000 metara kvadratnih u Park šumi, a nasljednicima Femije Stamatović 160.000 kvadrata.

Mještani su istakli da žele da plate zemljište, ali po manjoj cijeni i u razumnim rokovima, kao i da je dok su gradili bilo državno, te da zbog toga odgovornost i u rješavanje problema, mora se uključiti i država.

Porodica Vlahović je početkom godine iseljena iz kuće u naselju, a koju su napravili na zemlji, koja je vraćena Vučinićima.

Bonus video: