Telekom: Sajt ZHMS-a bio dostupan najvećem broju građana, određeni broj korisnika imao poteškoće u pristupu

U noći između petka i subote zabilježen povećan broj zahtjeva za pristup pojedinim internet sajtovima, usljed velikog interesovanja građana za informacije o zemljotresu

5810 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Crnogorski Telekom
Foto: Crnogorski Telekom

Crnogorski Telekom reagovao je na saopštenje Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS), iz kojeg su ranije uputili izvinjenje zbog kašnjenja informacije o zemljotresu koji je sinoć nešto nakon 23 sata potresao Crnu Goru i problema na veb stranici koji su, kako su tada naveli, nastali usljed problema u Telekom internet servisu.

Iz Telekoma tvrde da je sajt Zavoda bio dostupan najvećem broju građana, a da je određeni broj korisnika imao poteškoće u pristupu.

Navode da su u noći između petka i subote zabilježili povećan broj zahtjeva za pristup pojedinim internet sajtovima, usljed velikog interesovanja građana za informacije o zemljotresu, što je dovelo do otežanog pristupa tim sajtovima za određeni broj korisnika, u periodu od 23.11 do 00.10 sati.

"Naš tim je reagovao u najkraćem roku i smanjio opterećenje DNS-a (Domain Name System) kako bi se normalan pristup omogućio i korisnicima koji su se u tom periodu suočili sa smetnjama", navodi se u saopštenju.

Svi ostali servisi Crnogorskog Telekoma su, kako dodaju, radili neometano.

"Stabilno funkcionisanje servisa od ključnog je značaja za Telekom, zbog čega kontinuirano radimo na širenju kapaciteta mreže, koja odgovara na sve veće zahtjeve korisnika. Uz to, pažljivo pratimo rad naših servisa i preduzimamo mjere predostrožnosti kako bismo korisnicima pružili kvalitetnu i pouzdanu uslugu", navode iz kompanije.

Iz Crnogorskog Telekoma su saopštili da će njihov tim u direktnoj komunikaciji s predstavnicima ZHMS-a preporučiti tehnička poboljšanja usluge obavještavanja javnosti od strane ZHMS-a u scenarijima nastupa više sile, s ciljem da građani Crne Gore najvažnije informacije uvijek dobiju na vrijeme.

Bonus video: