Bez uključenja na auto-put za Verušu i Lijevu Rijeku

Mještani se žale da će morati da putuju 15 kilometara duže da bi se uključili ili isključili sa auto-puta. Iz resora Mladena Bojanića kažu da će se raditi regionalna saobraćajnica, ali ne preciziraju kada

9368 pregleda 25 reakcija 28 komentar(a)
Dionica auto-puta Bar - Boljare od Petlje Smokovac do Mateševa, Foto: GOV.ME/SasaMatic
Dionica auto-puta Bar - Boljare od Petlje Smokovac do Mateševa, Foto: GOV.ME/SasaMatic

Mještani Veruše i Lijeve Rijeke požalili su se “Vijestima” da sa trase auto-puta nema izlaza, odnosno priključka do njihovih naselja, pa moraju da putovati čak 15 kilometara duže da bi se uključili ili isključili sa te saobraćajnice.

Mještanin Veruše Svetozar Orović kazao je da to mjesto ima veliki broj kuća i vikendica, a da je uključenje na auto-put udaljeno 15 kilometara i da je to suviše daleko.

”Lijeva Rijeka je malo bliža, ali to je problem koji je potrebno riješiti. Lokalni putevi su loši i od prolaska teških kamiona su propali dodatno. Raspitivao sam se ko bi mogao da bude nadležan za to, ali nisam mogao da dođem do informacije. Iz ‘Monteputa’ su mi rekli da oni nisu nadležni, a za taj problem nisu znali ni u Upravi za saobraćaj”, naveo je Orović.

Međutim, iz Ministarstva kapitalnih investicija je “Vijestima” saopšteno da je “saglasno postavkama Prostornog plana Crne Gore od petlje Veruša do naselja Veruša i dalje ka Gusinju, planirana izgradnja novog regionalnog puta”.

”Koji će predstavljati konačno rješenje veze petlje Veruša sa naseljem Veruša. Za izgradnju ovog regionalnog puta nadležna je Uprava za saobraćaj koja će shodno finansijskim mogućnostima i planovima, isti realizovati u narednom periodu”, saopštili us iz resora Mladena Bojanića.

U cilju obezbjeđenja veze petlje Veruša do naselja Veruša, pojasnili su, u prethodnom periodu je u komunikaciji sa Glavnim gradom Podgorica dogovoreno da Glavni grad pristupi rekonstrukciji lokalnog puta da bi se obezbijedila privremena veza sa auto-putem na petlji Veruša, odnosno omogućilo nesmetano saobraćanje mještana koji gravitiraju predmetnom lokalitetu.

Mještani Veruše su se ranije nekoliko puta požalili da je put od toga poznatog podgoričkog odmarališta do Kolašina u lošem stanju i da su u opasnosti svi koji ga koriste.

”Taj stari put Podgorica – Kolašin je u katastrofalnom stanju. Put uglavnom koriste mještani Veruše, Lijeve Rijeke, Brskuta, Jabuke i drugih sela na trasi. Vrijeme, ali i ogromni tereti kojima je put bio izložen u toku izgradnje auto-puta, učinili su da se pojave ogromne rupe, obrušavanja, koja u ovom trenutku predstavljaju veliku opasnost za sve koji namjeravaju proći pomenutim putem”, naveo je jedan od mještana Veruše.

Bonus video: