Željeznički saobraćaj ka sjeveru i dalje u blokadi

Objasnili su da se zbog skučenog prostora na mostu dio voza koji je iskliznuo, mora pomjerati "lagano i milimetar po milimetar”

22141 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Ni nakon dva dana pokušaja da se uspostavi željeznički saobraćaj na dijelu pruge, na kojem su, u petak oko 23 sata, iskliznuli lokomotiva i vagon teretnog voza na pruzi Bar - Beograd, nije bilo uspjeha.

Radnici Željeznice Crne Gore i danas su cijeli dan bili na mostu broj 48, ali, kako je nezvanično rečeno "Vijestima", nijesu uspjeli da oslobode kolosjek.

Objasnili su da se zbog skučenog prostora na mostu dio voza koji je iskliznuo, mora pomjerati "lagano i milimetar po milimetar”.

Prema procjenama koje su večeras nezvanično saopštili postoji mogućnost da saobraćaj bude uspostavljen sjutra, ali se to, kako navode, ne može garantovati.

Saobraćaj na pruzi od Kolašina ka Podgorici prekinut je u petak veče oko 23 sata zbog iskliznuća lokomotive i vagona teretnog voza.

Od subote ujutru stručne ekipe pokušavaju da uspostave saobraćaj. Za putnike, Željeznica Crne Gore je organizovan autobuski prevoz od Podgorice prema sjeveru.

Bonus video: