Odbijen predlog za dopunu dnevnog reda, predlog mještana Bistrice o dozvoli za izgradnju mjesne crkve na čekanju

Ukoliko u skorije vrijeme ne dobiju odluku, kako navode iz Crkvenog odbora, biće prinuđeni na radikalnije poteze

8671 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.04.2022. 12:06h

Prije početka sjednice lokalnog parlamenta u Bijelom Polju, većina odbornika glasala je protiv predloga Demokrata da se u dopunu dnevnog reda uvrsti predlog mještana Bistrice, koji traže dozvolu Opštine za izgradnju mjesne crkve.

"Građani naselja Bistrica traže od Opštine Bijelo Polje, da odgovori na njihov zahtjev za ustupanje parcele za izgradnju mjesne crkve”, saopšteno je iz Crkvenog odbora koji potpisuje Predrag Terzić.

Kako je Vijestima saopšteno, njihov zahtjev će da nas biti predložen kao dopuna dnevnog reda zasijedanja lokalnog parlamenta.

“U selu Bistrica kod Bijelog Polja, gdje živi oko 1000 građana pravoslavne veroispovijesti, odavno postoji želja za izgradnju crkve. Crkveni odbor je uputio Opštini zahtjev za ustupanje parcele od 1.581 metara kvadratnih. Od Opštine dozvole nema, a nema ni odgovora”, navodi se u saopštenju Crkvenog odbora, napominjući da se na pomenutoj parceli nalazi kapela koja je uknjižena na Eparhiju budimljansko- nikšićku.

Ističu da je za mještane izgradnja crkve važno životno je važno životno pitanje i mjesto na kojem bi se uz molitvu okupljali.

Ukoliko u skorije vrijeme ne dobiju odluku, kako navode, biće prinuđeni na radikalnije poteze.

Pred odbornicima, na sjednici, među 16 tačaka, biće i razmatranje predloga strateškog plana Opštine za period 2022-2026, koji je ujedno prva tačka dnevnog reda.

Bonus video: