KCCG: Popunjeni svi termini kod specijalista za jul, avgust i septembar

“To znači da već krajem marta nije bilo više slobodnih termina kod naših specijalista i subspecijalista”, kazali su iz KCCG-a

15870 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Svi termini koje je Klinički centar Crne Gore (KCCG) otvorio za jul, avgust i septembar za pregled kod specijalista su popunjeni, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Kako se navodi u saopštenju, skoro 86 hiljada uputa izdato je za Klinički centar Crne Gore u periodu od 1. januara do 1. aprila 2022. godine, tokom kojih je bilo oko 60 radnih dana.

Termini koji su otvoreni zakazani su u roku od tri do 14 radnih dana.

“To znači da već krajem marta nije bilo više slobodnih termina kod naših specijalista i subspecijalista”, kazali su iz KCCG-a.

"Od 1. januara do 1. aprila 2022. godine u Kliničkom centru Crne Gore urađeno je oko 150 hiljada ambulantnih i hitnih pregleda, različitih dijagnostičkih procedura i prijema. Dakle, za oko 60 radnih dana u ovom periodu svakog dana smo, u prosjeku, pružili preko 2.100 različitih zdravstvenih usluga. U istom periodu, nažalost, na zakazani pregled nije došlo oko 40 hiljada pacijenata, što je oko četvrtine", navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, interventne ambulante "rade sve vrijeme i za hitne slučajeve ne postoji lista čekanja".

"Tokom prošle godine, urađeno je preko 450 hiljada pregleda što znači da ćemo ove godine, ako bude uslova da nastavimo ovim “udarničkim tempom”, do 31. decembra pregledati, bukvalno, oko 600 hiljada ljudi. Podsjećamo, KCCG je jedina ustanova tercijarnog nivoa u zemlji sa oko 650 hiljada stanovnika, a kao bolnica je, s obzirom na rad i organizaciju ostalih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, dužan da pruža zdravstvenu zaštitu stanovnicima Podgorice, Kolašina i Danilovgrada", navodi se u njihovom saopštenju.

Bonus video: