DNP: Zbog napada na djecu i kamenovanja autobusa na Cetinju nadležni da procesuiraju odgovorne

"DNP izražava zabrinutost uslijed činjenice da je dio medijske scene tokom prethodnog dana podstrekivao na nasilje i potpirivao mržnju prema pripadnicima srpskog naroda u Crnoj Gori, odnosno prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi"

5008 pregleda 5 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Demokratska narodna partija Crne Gore saopštila je da je kao odgovoran politički subjekt "dužna da reaguj na jučerašnje sramne scene sa Cetinja".

Vozač autobusa, koji je prevozio turiste juče na Cetinju, prijavio je da su kamenovani dok su prolazili ispod podvožnjaka u ulici Novice Cerovića.

"Kako se na video snimcima koji kruže društvenim mrežama jasno mogu identifikovati lica koja su učestvovala u bestidnom napadu na djecu, pozivamo nadležne organe da u najkraćem mogućem roku odgovorne privedu pravdi i time pošalju jasnu poruku da se nasilni akti neće tolerisati, odnosno da će isti biti najstrože kažnjeni", dodaju iz Demokratske narodne partije.

DNP navodi da "izražava zabrinutost uslijed činjenice da je dio medijske scene tokom prethodnog dana podstrekivao na nasilje i potpirivao mržnju prema pripadnicima srpskog naroda u Crnoj Gori, odnosno prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi".

"Spomenuti incidenti na Cetinju samo su nastavak matrice po kojoj su pripadnici srpskog naroda, u ovom slučaju čak i djeca, legitimna meta nasilničkih hordi", dodaje se u saopštenju.

Demokratska narodna partija Crne Gore na kraju poziva nadležne organe da odlučnom reakcijom preduprijede podizanje tenzija, koje bi u ovom i sličnim oblicima nasilja, kako su istakli, mogle dovesti do "nesagledivih posljedica po naše društvo u cjelini".

Bonus video: