SNP: Nedopustivo da se kamenovanje dešava u državi koja pretenduje da bude građanska i diči se multivjerskim skladom

"Posebno je žalosno što su ovako loše stvari doživjela djeca koja su došla u posjetu prijestonom gradu, i to na najveći hrišćanski praznik Vaskrs, kada bi trebalo da podstičemo i pozivamo na ljubav, mir, poštovanje i toleranciju", kazali su oni

3904 pregleda 24 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore pozvala je nadležne organe da što prije pronađu i procesuiraju pojedince koji su juče na Cetinju kamenovali autobus sa putnicima iz Nikšića, među kojima je bilo i djece.

Iz partije je saopšteno da je nedopustivo da se ovakve situacije dešavaju u državi koja pretenduje da bude građanska, demokratska i članica Evropske unije i koja se diči multivjerskim i multinacionalnim skladom.

"Posebno je žalosno što su ovako loše stvari doživjela djeca koja su došla u posjetu prijestonom gradu, i to na najveći hrišćanski praznik Vaskrs, kada bi trebalo da podstičemo i pozivamo na ljubav, mir, poštovanje i toleranciju", kazali su oni.

Nema opravdanja, prema njihovim riječima, za one koji su udarili na omladinu i koji u svojoj "ostrašćenosti i obnevidjelosti" ne razumiju da postoje mišljenja i vjerovanja drugačija od njihovih, te da je upravo to naše najveće bogatstvo.

Nadležne institucije su pozvali da reaguju i prema onima koji su na društvenim mrežama širili govor mržnje i pozivali na obračun sa grupom iz Nikšića, te istakli da neprimjereni komentari i prijetnje koje se šire virtuelnim prostorom ne doprinose smirivanju situacije i sveukupnoj dobrobiti našeg društva.

"Moramo se kloniti svakog ekstremizma i radikalizma i truditi se da imamo što više razumijevanja jedni prema drugima, a posebno u tom smislu moramo voditi računa o našoj djeci, bez obzira kojoj naciji i vjeri pripadaju", saopšteno je iz SNP-a.

Bonus video: