Radnička partija: Procesuirati pojedince koji iskazuju mržnju i netrpeljivost praćenu nasiljem čak i prema djeci

"Veliki zadatak pred svima nama je da spriječimo širenje tenzija, preduprijedimo nasilničke akte i zajedno gradimo društvo koje će se temeljiti na principima uzajamnog poštovanja i tolerantnosti da neko misli i osjeća drugačije od nas"

3634 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

Radnička partija u saopštenju dostavljenom medijima "najoštrije" je osudila jučerašnji događaj na Cetinju, gdje je kamenovan autobus sa djecom i pozvala je nadležne organe da procesuiraju lica koja su odgovorna za taj čin.

"Još jedan u nizu neprimjerenih događaja, gdje su pojedinci pokazali da su spremni na sve, iskazujući mržnju i netrpeljivost praćenu nasiljem čak i prema djeci koja su pokazala da misle i osjećaju drugačije", dodaje se u saopštenju.

Juče je vozač autobusa, koji je prevozio turiste na Cetinju, prijavio da su kamenovani dok su prolazili ispod podvožnjaka u ulici Novice Cerovića.

Nasilni akti, kako su naveli iz radničke partije, kao i gušenje slobodnog izrazavanja svakog građanina u jednoj državi koja teži demokratskim principima kao što je Crna Gora, ne smiju da se ponove.

"Iako smo podijeljeni po mnogim pitanjima, moramo da naučimo da poštujemo jedni druge i da ne podstičemo na tenzije i mržnju. Veliki zadatak pred svima nama je da spriječimo širenje tenzija, preduprijedimo nasilničke akte i zajedno gradimo društvo koje će se temeljiti na principima uzajamnog poštovanja i tolerantnosti da neko misli i osjeća drugačije od nas", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: