Smolović: Zahtjev za gradnju crkve je u proceduri

Predsjednik Opštine Bijelo Polje kazao da je samo odbijen predlog da se zahtjev nađe na jučerašnjem dnevnom redu sjednice lokalnog parlamenta

5541 pregleda 8 komentar(a)
Petar Smolović, Foto: Jadranka Ćetković
Petar Smolović, Foto: Jadranka Ćetković

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović ocijenio je kao "klasičnu zamjenu teza" da je odbijen zahtjev mještana Bistrice, koji traže dozvolu Opštine za izgradnju mjesne crkve.

Prije početka sjednice lokalnog parlamenta u Bijelom Polju, juče je većina odbornika glasala protiv predloga Demokrata da se u dopunu dnevnog reda uvrsti predlog mještana Bistrice

"Prije svega, radi se o klasičnoj zamjeni teza, jer se ne radi o odbijanju zahtjeva, već o odbijanju da se odluka nađe na dnevnom redu današnjeg zasijedanja Skupštine opštine Bijelo Polje. Opština Bijelo Polje je prepoznata u Crnoj Gori po opštem razumijevanju potreba svih vjerskih zajednica i o tome najbolje govore djela iz proteklog perioda. Vezano za konkretno, zahtjev Eparhije budimljansko nikšićke za prenosom prava raspolaganja na predmetnom zemljištu radi izgradnje vjerskog objekta je u proceduri i u odnosu na navedeni zahtjev već je preduzeto i realizovano niz upravno-pravnih procedura, jer postupak imovinsko pravnih odnosa je složen i zahtijeva striktno i jasno prepoznatu proceduru shodno zakonu", kazao je Smolović.

On je naveo da će Opština i u narednom periodu biti u funkciji svih građana.

"Ovakva reakcija od određenih političkih subjekata je klasična manipulacija građana Bistrice, a razlog je, vjerujemo svima jasan, jeftino politikanstvo", kazao je Smolović.

I sekretarka Skupštine Ajsela Pačariz je, između ostalog, navela da se nisu stekle ni poslovničke mogućnosti da se ta tačka nađe na dnevnom redu, podsjećajući da se predlozi sa aktom dostavljanju predsjedniku Skupštine najkasnije tri dana pred zasijedanje.

"Taj materijal mi trasiramo u pozitivnom pravcu, on još nije sazreo za parlament, kazao je na jučerašnjoj sjednici odbornik DPS-a Ljubomir Sošić.

Crkveni odbor je uputio Opštini zahtjev za ustupanje parcele od 1.581 metara kvadratnih.

"Od Opštine dozvole nema, a nema ni odgovora”, navodi se u saopštenju Crkvenog odbora, napominjući da se na toj parceli nalazi kapela koja je uknjižena na Eparhiju budimljansko- nikšićku.

Ukoliko u skorije vrijeme ne dobiju odluku, kako navode, biće prinuđeni na radikalnije poteze.

Bonus video: