Narodna kuhinja ne radi, ali dijele namirnice

Zbog radova na kuhinji i magacinskom prostoru obustavljena svakodnevna dostava hrane korisnicima Narodne kuhinje u Nikšiću

1642 pregleda 2 komentar(a)
Detalj iz Narodne kuhinje, Foto: Svetlana Mandić
Detalj iz Narodne kuhinje, Foto: Svetlana Mandić

Zbog radova na kuhinji i magacinskom prostoru svakodnevna dostava hrane korisnicima Narodne kuhinje u Nikšiću je obustavljena do 1. maja, ali korisnici redovno dobijaju namirnice. Narodna kuhinja, koja je otvorena u julu 2019. godine, trenutno ima oko 270 korisnika.

”Povodom vaskršnjih praznika, zadnje nedjelje posta pripremani su posni obroci za sve korisnike pravoslavne vjeroispovijesti po dogovoru sa njima, dok je ujedno pripreman i iftar od početka ramazanskog posta za 22 korisnika islamske vjeroispovijesti koji poste i pripremaće se do kraja posta. Povodom vaskršnjih praznika, mljekara ‘Nika’ donirala je 450 tegli domaćeg kisjelog mlijeka, a tradicionalnu akciju ‘Vaskršnja’ korpa podržali su ‘Agromont’, ‘Alkoset’ i anonimni donator, pa smo u sklopu te akcije podijelili oko 1200 jaja”, kazala je Konstantina Vojinović iz Narodne kuhinje.

Prema njenim riječima, zahvaljujući anonimnom donatoru 30 porodica je dobilo po humanitarni paket pomoći. Najavila je dodatne aktivnosti za naredni period, kada je rad Narodne kuhinje u pitanju.

Bonus video: