DPS: Srušili smo vladu, tako ćemo i ostatke ispostava raznoraznih službi, a našu državu usidrićemo u mirnu evropsku luku

"Zbog navedenih događaja očekujemo hitnu reakciju od nadležnih organa kako bi se utvrdili ko se poigrava sa bezbjednosnom situacijom u Crnoj Gori i pokušava da unese paniku među građane, a time i naruši stabilnost naše zemlje u ovom izazovnom vremenu"

8007 pregleda 21 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Današnje dojave o bombama u osnovnim školama i vrtićima, kao i očigledna provokacija pitomaca "srpskog sveta" na Cetinju od prije par dana, jasan su pokazatelj da je otpočela nova faza malignog djelovanja u odnosu na Crnu Goru od strane subjekata koji su nosioci nacionalističkih i velikodržavnih projekata u regionu, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

"Zbog navedenih događaja očekujemo hitnu reakciju od nadležnih organa kako bi se utvrdili ko se poigrava sa bezbjednosnom situacijom u Crnoj Gori i pokušava da unese paniku među građane, a time i naruši stabilnost naše zemlje u ovom izazovnom vremenu. Čvrsto vjerujemo da su ovakvi i slični događaji kojima smo nedavno svjedočili, pokušaji reprodukcije neke od lekcija doktrine destrukcije, čijim brutalnijim metodama svjedočimo nažalost ratnom agresijom Ruske Federacije u Ukrajini", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi "očigledno je da u predvečerje rušenja sna o trajnom zarobljavanju Crne Gore u crnoj rupi retrogradnog kleronacionalizma, kampanjci iz škole ruske destrukcije, u svom očaju zloupotrebljavaju i djecu":

"I kao i prije par dana na Cetinju, frustruirani činjenicom da uz sve metode hibridnog rata, sav novac i destrukciju, ipak nijesu uspjeli u svom zlokobnom naumu već su ostali manjina. Jalovost ovakvih pokušaja pokazuje ujedno i bespomoćnost njihovih nalogodavaca", saopšteno je iz DPS-a.

Dodaju da kako su i obećali 30. avgusta - "Demokratska partija socijalista neće dozvoliti da Crnu Goru bilo ko ugura u mrak ruskog ili srpskog sveta".

"Isto onako kako smo srušili kleronacionalističku Vladu srušićemo i ostatke ispostava raznoraznih službi koje rovare po Crnoj Gori i našu državu usidriti u mirnu evropsku luku", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: