CGO: Tužilaštvo da preispita rad Vesne Bratić i njenih saradnika

Iz te nevladine organizacije ističu da su upozoravali kako "samovolja ministarke Vesne Bratić" u razrješenju i imenovanju direktora može uzrokovati velike materijalne gubitke po državu

6522 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Centar za građansko obrazovanje
Foto: Centar za građansko obrazovanje

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je Tužilaštvo da ispita da li postoje elementi krivične odgovornosti u radu prosvjete.

Iz te nevladine organizacije su saopštili da su izjave Zaštitnice imovinsko-pravnih interesa Bojane Ćirović da će država pretrpiti značajnu materijalnu štetu ako sudovi presude da su bivši direktori škola nezakonito razriješeni dužnosti još jednom potvrđuju ono na šta su već duže vrijeme ukazivali.

Dodaju da su upozoravali kako "samovolja ministarke Vesne Bratić" u razrješenju i imenovanju direktora može uzrokovati velike materijalne gubitke po državu.

"Cijeneći nimalo zahvalnu poziciju Zaštitnice imovinsko-pravnih interesa u odbrani onoga što je od samog početka obilovalo nezakonitostima i predstavljalo izraz političkih namjera, CGO pozdravlja ove izjave i poziva Tužilaštvo da ispita da li ima elemenata krivične odgovornosti u radu prosvjete", saopštili su oni.

Smatraju da od posebne vrijednosti mogu biti informacije kojima raspolaže Zaštitnica imovinsko-pravnih interesa, a koje nesumnjivo podvlače potrebu da se dosadašnje prakse tog Ministarstva moraju temeljno preispitati, uz jasno utvrđivanje individualne odgovornosti u razvoju ovakve situacije.

Bonus video: