Krivokapić: Doprinos UCG-a crnogorskoj naučnoj misli i prisutnosti u globalnim relacijama neprocjenjiv

Krivokapić je kazao da su naučnost i bezrezervna posvećenost obrazovnoj i istraživačkoj djelatnosti, garant autonomije Univerziteta koja bi trebalo da bude realno dostignuće, u kojem učestvuju studenti, profesori, univerzitetski saradnici i sveukupna zajednica

1828 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić, rektoru Univerziteta Crne Gore Vladimiru Božoviću, svim profesoricama i profesorima državnog Univerziteta, istraživačima, naučnim saradnicima, studentkinjama i studentima, čestitao je Dan Univerziteta Crne Gore.

"Univerzitet Crne Gore kao najreprezentativnija institucija obrazovnog, naučno-istraživočkog i kulturno - umjetničkog rada u našoj državi, u proteklih 48 godina, od osnivanja do danas, ubrzano je rasla, razvijala svoje kapacitete i postala glavni nacionalni nosilac produkovanja kadrova visokoškolskog obrazovanja i najviših naučnih zvanja", kazao je on.

Krivokapić je poručio da je neprocjenjiv doprinos Univerziteta crnogorskoj naučnoj misli, ali i njenoj prisutnosti u međunarodnim i globalnim relacijama.

"Modernizacija nastavnog i naučno-istraživačkog procesa, uz korišćenje najsavremenijih tehničko - tehnoloških dostignuća, te praćenje najnaprednijih tokova naučno - obrazovne teorije i prakse, imperativi su kojih se Univerzitet drži od osnivanja i čvrsto vjerujem da će vođen njima nastaviti svoj dalji razvoj, na korist cijelog društva", istakao je on.

Krivokapić je kazao da su naučnost i bezrezervna posvećenost obrazovnoj i istraživačkoj djelatnosti, garant autonomije Univerziteta koja bi trebalo da bude realno dostignuće, u kojem učestvuju studenti, profesori, univerzitetski saradnici i sveukupna zajednica.

"Bez obzira na personalna rješenja, ideološka ili politička opredjeljenja činilaca državnih administracija, Univerzitet jeste i nadam se da će i nadalje biti tretiran na dostojan način koji zaslužuje institucija od koje zavisi budući razvoj i međunarodni ugled naše zemlje. Univerzalnost obrazovne, naučne, kulturne i umjetničke misli, jeste u osnovi i evropskih integracija i Vlada Crne Gore naročito pozdravlja i podržava Univerzitet koji učešćem u programima, projektima i međunarodnim razmjenama iskustava, naučnika i studenata, osnažuje i afirmiše osjećaj pripadnosti naših građana Evropskoj uniji i svim naprednim globalnim tokovima", naveo je Krivokapić u čestitki.

Uz iskrenu želju da se državni Univerzitet što prije i još značajnije približi najvišim dometima i rezultatima vodećih evropskih i svjetskih katedri, još jednom je čestitao Dan Univerziteta Crne Gore

Bonus video: