Vlasnici otpada u Tuzima vjeruju da požar nije podmetnut

"Požar koji za sobom nije ostavio velike materijalne posljedice. Ništa od imovine nije osigurano, ali je nama najvažnije da niko od zaposlenih u firmi nije povrijeđen", kazao je "Vijestima" tehnički direktor Luka Baletić

18679 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada
Foto: Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada

Iz firme "SS Alga" Nikšić, koja u Tuzima drži otpad sekundarnih sirovina, kazali su "Vijestima" da vjeruju da požar koji je danas izbio nije podmetnut.

"Požar je izbio iz nama nepoznatih razloga, ali nemamo nikakvu sumnju da je podmetnut. Nakon više od osam sati uspjeli smo da ugasimo požar koji za sobom nije ostavio velike materijalne posljedice. Ništa od imovine nije osigurano, ali je nama najvažnije da niko od zaposlenih u firmi nije povrijeđen", kazao je tehnički direktor Luka Baletić.

Dodao je da ta firma, koja se bavi otkupom i prevozom sekundarnih sirovina, posjeduje sve potrebne dozvole za obavljanje pomenutih djelatnosti.

Danas oko 13 časova na otpadu na putu prema Tuzima izbio je veliki požar, koji je nakon višečasovne borbe vatrogasaca lokalizovan.

Komandir Službe zaštite i spasavanja u Podgorici Goran Janković rekao je da su u gašenju požara bile angažovane sve raspoložive ekipe, odnosno deset vozila sa trideset vatrogasaca. Istakao je i da se radi o veoma opasnom otpadu i požaru, zbog čega su podnijeli prijavu i Ekološkoj inspekciji.

Bonus video: