Barjaktarović: Nekorektnim postupanjem Vuksanović Stanković narušila moj, kao i integritet prosvjetnih radnika i škole

Vuksanović Stanković se na sjednici Skupštine na Cetinju javila proceduralno, prenoseći, kako je rekla poruku roditelja djece OŠ" Blažo Jokov Orlandić"

17950 pregleda 44 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nastavnica hemije u OŠ "Blažo Jokov Orlandić" u Baru Jelena Barjaktarović reagovala je na navode poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković koja je imenom prozvala na sjednici Skupštine, koja je održana na Cetinju.

"Poslanica Draginja Vuksanović Stanković, iznijela je mnoge neprovjerene podatke o meni i mom profesionalnom radu, čime je uvrijedila sve prosvjetne radnike Crne Gore, koji savjesno i odgovorno rade svoj posao. Otvoreno i javno u Skupštini Crne Gore, mimo protokola, a bez argumenata navela je potpune neistine, ne poštujući elementarno pravo svoje struke - "Audiatur et altera pars" (Neka se čuje i druga strana). Od poslanika/poslanice očekuje se da iznose tačne, provjerene, istinite i argumentovane činjenice. Njih je bilo vrlo lako provjeriti da se poslanica obratila upravi Škole ili imenovanoj nastavnici", navela je u reagovanju Barjaktarović.

Dodala je da se Vuksanović Stanković "pozvala na inicijativu "grupe roditelja" čiji tačan broj i identitet je nepoznat".

"Ovakvim nekorektnim i neprofesionalnim postupanjem narušila je integritet i dostojanstvo, ne samo mene kao nastavnice hemije, nego svih prosvjetnih radnika i profesije kojom se bavimo. Urušava ugled OŠ "Blažo Jokov Orlandić" u Baru, kao i ugled nastavnog kadra. Oštro demantujem svaku njenu izgovorenu riječ, te pozivanje na "riječ" anonimnih lica bez ikakvog pokrića i dokaza. Moje diplome su sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Nakon završenog prvog stepena osnovnih akademskih studija hemije u trajanju od četiri godine (VII-1 stepen studija), završila sam još jednu godinu na istom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, tj. master akademske studije hemije (VII-2 stepen studija), oblast Hemijske nauke- nastava (stručna/naučna oblast). Time sam stekla sva neophodna zvanja i kvalifikacije da obavljam posao nastavnice hemije", navela je Barjaktarović.

Dodala je i da je pravna služba Zavoda za školstvo, kako je navela, dala pozitivno Mišljenje o njenim referencama, u pisanoj formi, kao i prosvjetna inspekcija jednom prilikom.

"Takođe, imam položen Stručni ispit i Licencu za rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama izdatu od Zavoda za školstvo Crne Gore. Ono što je mnogo važnije od ovog formalnog dijela jesu uspjesi koje moji učenici postižu na takmičenjima, na eksternoj provjeri znanja iz hemije, nagrade u vannastavnim aktivnostima. Moji učenici, sigurni u sebe i svoje znanje iz hemije, odlaze u srednje škole i postižu visoke ocjene. Ubijeđena sam da u lancu donošenja odluka sve institucije, na čelu sa Ministarstvom prosvjete, rade svoj posao nepristrasno i u skladu sa zakonom", navela je između ostalog Barjaktarović.

Vuksanović Stanković se na početku sjednice Skupštine na Cetinju javila proceduralno, prenoseći, kako je rekla poruku roditelja djece OŠ" Blažo Jokov Orlandić".

"Godinama se javio jedan problem, a u pitanju je profesorica hemije gospođa Jelena Barjaktarović koja radi bez validne diplome, što je konstatovao prosvjetni inspektor Vesko Joksimović na način što je donio rješenje o privremenoj zabrani rada. Direktor OŠ "Blažo Jokov Orlandić", kadar ove vlasti od 30. avgusta Milorad Bulatović, se oglušava o odluku prosvjetnog inspektora. I mimo odluke prosvetnog inspektora izvjesna profesorica bez validne diplome drži časove hemije... Pri tome svoje neznanje prikriva na način što maltretira djecu. Roditelji su se u više navrata žalili direktoru, on nije htio da reaguje, žalili su se inspekciji koja je reagovala, direktor i dalje ne reaguje. Ono što je najgore od svega ispaštaju djeca, kažnjavaju se niskim ocjenama najbolji đaci odjeljenja koja idu na takmičenja iz fizike i matematike, a onda se najnižim ocjenama kažnjavaju iz hemije...", kazala je Vuksanović Stanković.

Pozvala je nadležne državne organe da hitno da utvrde kako direktor škole u Baru ne postupa po odluci prosvjetne inspekcije.

"I zašto izvjesna profesorica i dalje drži nastavu hemije iako nema validnu dioplomu za to", rekla je Vuksanović Stanković.

Bonus video: