Abazović: Vlada je posvećenja afirmaciji radničkih prava, stvaranju uslova za povećanje plata, penzija...

"Cilj Vlade je da, uprkos globalnoj krizi, snažnije i konkretnije pokrene investicioni proces u pravcu realne diverzifikacije naše privrede i ekonomskog prosperiteta Crne Gore"

4791 pregleda 13 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Vlada je posvećena afirmaciji radničkih prava, poboljšanju uslova rada, zaštiti dostojanstva, stvaranju uslova za povećanje plata, ali i penzija nekadašnjih radnika koji su izgradili Crnu Goru, poručio je premijer Dritan Abazović povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

"Želimo unaprijediti poslovni ambijent novim investicijama i ulaganjima, naročito zdravim privrednim projektima zasnovanim na održivosti i 'zelenoj' politici", dodao je Abazović.

On je, kako se navodi u saopštenju, istakao "da nas simbolika Prvog maja obavezuje da uložimo dodatne napore kako bi se poboljšali uslovi u kojima se odvijaju poslovne aktivnosti, zaštitilo dostojanstvo svih činilaca radnog procesa":

"Ali i da iskažemo poštovanje prema radnicima koji su doprinijeli razvoju Crne Gore. Cilj Vlade je da, uprkos globalnoj krizi, snažnije i konkretnije pokrene investicioni proces u pravcu realne diverzifikacije naše privrede i ekonomskog prosperiteta Crne Gore", zaključio je Abazović.

Bonus video: