LP: Novinari i mediji da imaju poseban tretman i zaštitu

Slobodnog pojedinca ne može biti bez prava na istinite i provjerene informacije i na znanje o društvenim procesima i procesima donošenja odluka, poručuju iz Liberalne partije

1885 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija uputila je čestitke povodom Svjetskog dana slobode medija svim medijskim poslenicima, novinarima i zaposlenima u medijima.

Kazali su da je sloboda medija osnovni preduslov svake demokratije i slobodnog društva, ali i garancija ljudskih prava i sloboda pojedinca.

Slobodnog pojedinca, poručuju iz LP, ne može biti bez prava na istinite i provjerene informacije i na znanje o društvenim procesima i procesima donošenja odluka. To je, ističu, naročito važno u savremenom dobu, kada lažne vijesti i poluinformacije prijete da ugroze poredak zapadne demokratije, stabilnosti i mira.

"Zato je za nas posebno važno da u Crnoj Gori novinari i mediji imaju poseban tretman i zaštitu. Podsjećamo da je Liberalna partija ranije predložila inicijativu kojom bi novinari dobili status službenog lica, te bi napad na novinara bio tretiran kao napad na službeno lice što bi medijskim radnicima dali dodatnu sigurnost da istražuju i utvrđuju istinu, te je saopštavaju slobodno javnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: