Lalović: Nagrade i prosjek tretirajte kao posljedicu svog truda i zalaganja, a ne kao cilj

"Takođe bih budućim brucošima savjetovala da ne razmišljaju u kategorijama "esencijalna-neesencijalna zanimanja", te "isplativi-neisplativi fakulteti", jer je za naše malo društvo svaka oblast podjednako važna", rekla je Lalović

4810 pregleda 1 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Studentkinji Filološkog fakulteta Lenki Lalović nedavno je dodijeljena Plaketa za završene studije sa najboljim uspjehom za oblast društvenih nauka.

Lalović je svoje studije završila sa prosjekom 10.00.

Ona je kazala da vjeruje da je ljubav prema izučavanju materije koju je izabrala utisnula snažnu motivaciju za daljim usavršavanjem pa će magistarske studije na smjeru Njemački jezik kao filologija stranog jezika započeti u oktobru ove godine.

"Veoma mi je značajno to što sam imala pristupačne i objektivne predavače na Studijskom programu za njemački jezik i književnost koji su prepoznali moje kapacitete i spremnost da doprinesem u ovoj oblasti, i svojim radom pospješivali moj akademski put. Osim toga, uključivali su me, kao i ostale zainteresovane studente, u razne projekte koji su imali za cilj unapređenje čitalačke kulture, promociju učenja stranih jezika i podsticanje međunarodne saradnje", rekla je Lalović.

Navodi da takav pristup i trud da se studentu pruži više mogućnosti kroz vannastavne aktivnosti i obezbijedi što kvalitetnija nastava, posebno u kriznom vremenu pandemije, zaslužuju posebno isticanje i duboku zahvalnost.

"Studijski program za njemački jezik i književnost na Filološkom fakultetu upisala je 2018. godine, a nakon tri godine završila sa prosječnom ocjenom A. Studentkinja je tokom svih godina studija bila stipendista Ministarstva prosvjete Crne Gore za talentovane studente, a 2020. postala je i stipendista njemačke fondacije Konrad Adenauer u čijoj je Kancelariji zaposlena kao koordinatorska projekta. Dobitnica je i stipendije za germaniste njemačke fondacije Herman Nirman za nastavak akademskog obrazovanja u Vircburgu", navodi se u saopštenju Univerziteta Crne Gore.

Mladim kolegama je poručila da nagrade i prosjek tretiraju kao posljedicu svog truda i zalaganja, a ne kao cilj, te istakla da je počastvovana što je jedna od dobitnica Plakete Univerziteta Crne Gore.

"Takođe bih budućim brucošima savjetovala da ne razmišljaju u kategorijama "esencijalna-neesencijalna zanimanja", te "isplativi-neisplativi fakulteti", jer je za naše malo društvo svaka oblast podjednako važna. Jedino što je esencijalno je znanje koje steknete, jedino što je isplativo umješnost da to znanje odgovorno primjenite", zaključuje ona.

Rektor Univerziteta Vladimir Božović uručio je Lenki Plaketu u okviru obilježavanja Dana Univerziteta Crne Gore.

Bonus video: