Pešić: Crna Gora je, upućivanjem pripadnika VCG u Letoniju pokazala savezničku solidarnost i odgovornost

Kako se navodi, sagovornici su zaključili da je raspoređivanje savezničkih trupa na istočnom krilu snažna poruka odvraćanja Rusiji, ali i jasna potvrda čvrste spremnosti Alijanse da garantuje bezbjednost svih svojih članica

3441 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo odbrane

Crna Gora je, upućivanjem pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) u Letoniju, pokazala savezničku solidarnost i odgovornost u okviru kolektivne odbrane NATO, ocijenio je generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Rajko Pešić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Crne Gore, Pešić je to kazao tokom sastanka sa načelnikom Generalštaba VCG Milutinom Đurovićem i komandantom eFP borbene grupe u Letoniji, Žan Fransoa Kodenom, koji je u posjeti zemljama kontributorima eFP borbene grupe.

"Koden se zahvalio na doprinosu koji Crna Gora pruža u eFP. Govorio je o dostignućima ove borbene grupe koja već skoro pet godina čuva istočno krilo Alijanse", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Kako se navodi, sagovornici su zaključili da je raspoređivanje savezničkih trupa na istočnom krilu snažna poruka odvraćanja Rusiji, ali i jasna potvrda čvrste spremnosti Alijanse da garantuje bezbjednost svih svojih članica.

“Sagovornici su se složili da se saradnjom u multinacionalnom kolektivu jača interoperabilnost savezničkih snaga, ali i grade prijateljski odnosi”, rekli su iz Ministarstva.

Bonus video: