Marijana Kadić Bojanić primila specijalno priznanje za doprinos menadžmentu u oblasti medija

Ona je kazala da u narednom periodu očekuje da se oni koji su moćni u društvu odreknu potrebe da kontrolišu medije, jer mediji treba da predstavlja zrcalo društva

30835 pregleda 14 komentar(a)
Abazović i Kadić Bojanić, Foto: Boris Pejović
Abazović i Kadić Bojanić, Foto: Boris Pejović

Izvršna direktorica TV Vijesti i Daily Press Marijana Kadić Bojanić primila je danas na svečanosti, koju je organizovala Asocijacija menadžera, specijalno priznanje za doprinos menadžmentu u oblasti medija.

Ona je kazala da joj izuzetno profesionalna čast što je dobitnica nagrade. Istakla je da mediji predstavljaju temelj za izgradnju društva jednakih šansi.

"Te temelje su prije 30 godina izgradili osnivači Monitora a prije 25 osnivači Vijesti. Sa tom kućom danas sarađuje preko 200 medijskih zaposlenika", rekla je Kadić Bojanić.

Marijana Kadić Bojanić
foto: Boris Pejović

Ona je kazala da u narednom periodu očekuje da se oni koji su moćni u društvu odreknu potrebe da kontrolišu medije, jer mediji treba da predstavlja zrcalo društva.

"Druga stvar je konačno pronalaženje i procesuiranje ubica i napadača na novinare po Crnoj Gori", navela je ona.

Dodala je da joj je osim nagrade najveća satisfakcija to da su TV i portal Vijesti najčitaniji i najgledaniji.

"Za uspjeh su najvažnije posvećenost i dobra namjera", istakla je ona.

Upravni odbor AMM je razmotrio 52 kandidature, a donio je odluku da najprestižniju crnogorsku poslovnu nagradu dodijeli u 10 kategorija, kao i jedno specijalno priznanje za doprinos menadžmenta u oblasti medija.

Nagrada za najmenadžera u akcionarskim društvima pripala je predsjedniku Upravnog odbora (UO) Erste banke, Aleksi Lukiću, u velikim preduzećima izvršnom direktoru Bar Kod Shopa, Ilhanu Čičiću, a u srednjim menadžeru Ericssona Crna Gora, Maroju Delibašiću.

  • Najbolji menadžeri u malim preduzećima su: Mišo Božić - generalni direktor za Zapadni Balkan - Affinity Balkans d.o.o.
  • Ilija Radulović - osnivač i ovlašćeni zastupnik - Ing Invest d.o.o. Danilovgrad.
  • Najbolji menadžerka u mikro preduzećima: Slavica Komatina - izvršna direktorica - Studio K d.o.o. Podgorica
  • Mladi menadžer godine: Miloš Vučurović - osnivač i izvršni direktor - Primato P d.o.o. Herceg Novi
  • Nikica Čavor - osnivač/menadžer proizvodnje i prodaje - Niksen Čavor d.o.o. Kotor
  • Najbolja menadžerka u oblasti korporativnog upravljanja: Zorica Mišković Pavićević - generalna direktorica - Delta M CG d.o.o.
  • Ivana Đurović - generalna menadžerka - Hotel Ramada
  • Preduzetnici godine: Hilmija Franca - osnivač i izvršni direktor - Meso-Promet d.o.o. Bijelo Polje
  • Nedžad Lekić - osnivač - Restoran Pod Volat Podgorica
  • Institucija za obrazovanje i edukaciju:
  • Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG)
  • Nagrada za životno djelo: Prof. dr Nikola Dragomanović

Budimir Raičković, predsjednik Asocijacije menadžera, kazao je da vjeruje da Crna Gora može, da ima snage, ljudi i kapaciteta da ide naprijed.

"Mi jesmo evropski narod ali se moramo udružiti. Apelujemo da političke elite nađu konsenzus da ekonomski napredujemo i uđemo u Evropsku uniju", rekao je on.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović, koji je i uručio nagrade, naveo je da ovdje vidi uspješne kompanije, koje treba da pokrenu društvo naprijed.

"Imate punu podršku Vlade da širite optimizam. Kada govorimo o optimizmu ne govorimo bajke, nego o neiskorišćenim šansama Crne Gore... Vi ste oličenje onoga što Crna Gora želi da bude", rekao je Abazović i dodao da očekuje jako uspješna turistička sezona.

Iz Asocijacie menadžera su kazali da su kompanije na čijem su čelu izabrane laureatkinje i laureati, u 2021. godini ostvarili izuzetne rezultate. Ukupan prihod je bio više od 195 miliona eura, neto dobit blizu 19 miliona eura, a investirale su oko 6,5 miliona eura, a pomenute kompanije zajedno imaju blizu 1.600 zaposlenih.

"UO AMM je posebno cijenio filantropske aktivnosti, tako da su iste na čelu sa izabranim liderima bile prepoznate po značajnim sredstvima koje su opredijelile za humanitarne aktivnosti i podršku kulturi, sportu i druge vidove društveno odgovornog poslovanja.".

Bonus video: