Sportsko rekreativna manifestacija "Žogarija" održana na gradskom trgu u Bijelom Polju

Na takmičenju u fudbalu, igrama spretnosti i krizu znanja učestvovali učenici osnovnih škola „Dušan Korać“, „Marko Miljanov“, „Risto Ratković“ i „Vladislav Sl. Ribnikar“, kao i mališane vrtića “Dušo Basekić”

3235 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Oko stotinu djece iz više bjelopoljskih osnovnih škola i vrtića okupilo se danas na gradskom trgu na sportsko rekreativnoj manifestaciji “Žogarija”, koja ima tradiciju dugu 16 godina.

Na takmičenju u fudbalu, igrama spretnosti i krizu znanja učestvovali učenici osnovnih škola „Dušan Korać“, „Marko Miljanov“, „Risto Ratković“ i „Vladislav Sl. Ribnikar“, kao i mališane vrtića “Dušo Basekić”.

Rajko Ćupić iz Sekretarijata za sport i kulturu Glavnog grada Podgorice, kazao je da je cilj ove manifestacije kroz sportsko rekreativne i zabavne aktivnisti nova poznanstva i jačanje prijateljskih veza, ted a se slična manifetacija održava u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Makedoniji, Austriji, Italiji, Mađarskoj.

“Takmičenja se organizuju sa ciljem razvijanja i podsticanja strpljivosti kroz fer –plej u igrama sa loptom, nastupima navijačkih ekipa, druženje i zabavu sa pjevačkim i plesnim takmičenjima i stvaranju kreativnih radionica” kazao je Ćupić.

Direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić kazao je da za sportska ustanova i kroz ovaj projekat nastavlja da radi na promociji zdravih stilova života i značaju fizičke aktivnosti.

“Naš grad je poznat po dobrim sportistima, a kod djece je najvažnije razvijati sportski duh i druženje koje će im omogućiti zdravo i kvalitetno odrastanje,” kazao je Maslovarić.

Obraćajući se prisutnima predstavnica Ambasade Republike Slovenije Goranka Krošelj je podsjetila da je “Žogarija” nastala na uvjerenju da sport može poboljšati kvalitet života među mladima, podstaći vrijednosti kao što su solidarnost, poštenje i odgovornost i inspirisati promjene na bolje u lokalnoj zajednici i šire, kroz zabavu i druženje djece.

“Uz to, naučiće ih kolektivnom druženju i saradnji ali i razvijanju takmičarskog duha te promociji jednakosti svih u zajednici kroz igru i zabavu.” kazala je ona.

Bonus video: