EU u Crnoj Gori postavlja cvjetni tepih na trgu ispred Dvorca Kralja Nikole

Tepih površine 230 metara kvadratnih će činiti 33.500 lokalno uzgajanih sadnica cvijeća i krasiće dvorski trg do 10. maja. Nakon toga, sve sadnice biće posađene u parkovima i dvorištima državnih i lokalnih institucija, škola i vrtića na Cetinju

20415 pregleda 6 komentar(a)
Foto: EU info centar
Foto: EU info centar

Evropska unija u Crnoj Gori povodom Dana Evrope postaviće veliki cvjetni tepih na trgu ispred Dvorca kralja Nikole na Cetinju, koji će u subotu 7. maja svečano otvoriti ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković.

Tepih površine 230 metara kvadratnih će činiti 33.500 lokalno uzgajanih sadnica cvijeća i krasiće dvorski trg do 10. maja. Nakon toga, sve sadnice biće posađene u parkovima i dvorištima državnih i lokalnih institucija, škola i vrtića na Cetinju.

To će biti jedna od aktivnosti, koju će EU info centar i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori organizovati tokom maja, koji nazivaju Mjesecom Evrope.

foto: EU info centar

"Dizajn tepiha inspirisan je motivima cvijeća na parketu u samom dvorcu, čime se spajaju crnogorska i tradicija Evropske unije. Naime, svake druge godine sličan cvjetni tepih većih dimenzija, krasi glavni gradski trg u Briselu", saopšteno je iz EU Info centra.

Bonus video: