Prvomajska rafting regata otvorila ljetnju turističku sezonu u Mojkovcu

"Na ovogodišnjoj regati učestvovalo je 75 raftera sa devet čamaca, a gotovo 30 odsto učesnika došlo je iz inostranstva"

2667 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TO Mojkovac
Foto: TO Mojkovac

Prvomajski uranak "Rafting-kajak spust Mojkovac 2022" otvorio je sezonu raftinga Tarom, a time je obilježeno i otvaranje ljetnje turističke sezone u Mojkovcu, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Mojkovac.

"Visok vodostaj Tare omogućio je da tradicionalna prvomajska ruta rafting regate, na potezu od kampa Rakočević do Starog mosta u Mojkovcu, bude puna adrenalina i dobre zabave. Sve je prošlo uz najveći stepen bezbjednosti i bez problema", rekao je direktor TO Mojkovac Radonja Vuković, navodi se u saopštenju.

Na ovogodišnjoj regati, dodaje seu saopštenju, učestvovalo je 75 raftera sa devet čamaca. Poziv za prijavu je bio otvoren za sve zainteresovane, a prijavljivali su se putem stranica na društvenim mrežama i lično.

"Poziv svim zainteresovanima za rafting je doveo do toga da smo imali gotovo 30 odsto učesnika van Crne Gore odnosno inostranih gostiju. Vjerujemo da ćemo naredne godine udvostručiti broj ljudi koji su zainteresovani da prvomajski praznik provedu sa nama na raftingu", dodao je Vuković.

Iz TO Mojkovac na kraju su istakli da je nakon regate druženje raftera i posjetioca nastavljeno kod Starog mosta, "uz pjesmu i gulaš koji je bio okrepljujući za iscrpljene raftere".

Bonus video: