Uništili kameru na Skadarskom jezeru

Iz Nevladine organizacije “Carp Security Group” za “Vijesti” su kazali da su lokacije termalnih kamera znali samo zasposleni u monitoring centru

10542 pregleda 5 komentar(a)
Skadarsko jezero ostalo bez nadzora, Foto: CZIP
Skadarsko jezero ostalo bez nadzora, Foto: CZIP

Posljednja termalna kamera koja je štitila Skadarsko jezero od krivolovaca polomljena je, a slučaj je prijavljen policiji koja traga za počiniocem.

Nakon što im je iz Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore prijavljeno da je kamera polomljena, policija je napravila uviđaj i o svemu obavijestila tužioca, rečeno je “Vijestima” iz te bezbjednosne institucije.

Iz Nevladine organizacije “Carp Security Group” za “Vijesti” su kazali da su lokacije termalnih kamera znali samo zasposleni u monitoring centru.

”Posljednja termalna kamera koja je čuvala Skadarsko jezero, ali i regionalno vodizvorište Boljesestre polomljena je. To su nam danas rekli naši izvori iz Nacionalnih parkova. Nejasno je kako je neko saznao za lokaciju na kojoj je postavljena kamera, kao i kako je ušao u zaštićeni prostor vodizvorišta”, kazali su iz te NVO.

Oni ističu da je već mjesecima u kvaru i kamera koja je postavljena na drugoj lokaciji, te da krivolovci sada ne moraju prezati da će biti uhvaćeni na jezeru.

”Nedopustiv je ovako nemaran odnos prema nacionalnom blagu. Nije smjelo da se desi da neko sazna za lokaciju kamere, kao što ne smije da se dešava da se druga već osam mjeseci ne popravlja. Posljednji incident opasan je i zbog toga što sada ni vodizvorište nije zaštićeno”, kazali su iz NVO “Carp Security Group”.

”Vijesti” očekuju odgovore od direktora JP NPCG Aleksandra Bulatovića.

Bonus video: