Abazović: Crveni krst afirmiše duh istinske društvene odgovornosti, solidarnosti, empatije i humanosti

Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca podsjeća čovječanstvo na rad i požrtvovanje te humanitarne organizacije, kazao je premijer

5141 pregleda 3 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Vlada je ponosna na Crveni krst Crne Gore koji ima duboku tradiciju i važnost u istoriji naše države, kao društvo Crvenog krsta koje je, osnovano 1875. godine, utrlo put solidarnosti na Balkanu, kazao je premijer Dritan Abazović povodom 8. maja, Međunarodnog dana Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Crna Gora, kako je rekao, već 147 godina kroz organizaciju Crvenog krsta baštini ideju empatije i solidarnosti koja prevazilazi sve nacionalne, vjerske, prirodne i vještačke razlike i granice među ljudima.

„Vaše nesebično zalaganje dopire u sve krajeve Crne Gore, često prevazlizeći brojne nedaće do najzabačenijih predjela naše države, vođeni idejom da se pomogne čovjeku u nevolji. Vjekovnim trudom i zalaganjem Crveni krst Crne Gore je postao dokazani oslonac države u kriznim situacijama, zbog čega im država duguje posebnu zahvalnost", saopštio je Abazović.

Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, kako je kazao, podsjeća čovječanstvo na rad i požrtvovanje te humanitarne organizacije, ali i obavezuje da slijedimo primjer i afirmišemo duh istinske društvene odgovornosti, solidarnosti, empatije i humanosti na kojima počivaju velika djela ljudske istorije.

„Zbog toga, još jednom, svim volonterima, zaposlenima i rukovodstvu Crvenog krsta Crne Gore čestitam 8. maj", zaključio je premijer.

Bonus video: