Filipović prijavio Jovanovića policiji: "Upozoriti ga na dalje ponašanje"

Političke, ideološke i vrjednosne razlike ne smiju biti povod za nasilje i remećenje javnog reda i mira, saopštili su iz Građanske inicijative "21. maj"

8128 pregleda 15 komentar(a)

Izvršni koordinator Građanske inicijative “21. maj” Ljubomir Filipović podnio je prijavu Upravi policije i Odjeljenju bezbjednosti Kotor protiv Gorana Jovanovića, alijas Timur Tmurni, zato što mu je, kako je saopšteno iz GI "21. maj", prijetio nasiljem na društvenoj mreži Fejsbuk.

"Jovanović, koji je funkcioner Demokratske Crne Gore i kojeg je Vlada Krivokapić-Abazović svojevremeno postavila za predsjednika Odbora direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore, napisao je na svom Facebook profilu komentar o novoimenovanom direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost Savu Kenteri na što je Filipović reagovao na način što je napisao 'Opet ćeš se izvinjavati doktore'. Nakon kraće međusobne diskusije, Jovanović je pozvao Filipovića da se povuče odnosno odustane od dalje diskusije ili će u protivnom 'popiti koji pravi šamar kad ga sretne'", saopštili su iz GI "21. maj".

Filipović je, kako su kazali, od policije zatražio da Jovanovića upozore na dalje javno ponašanje.

"Kultura javnog govora i kvalitet političke diskusije je na krajnje niskom nivou. Neprimjereno je da se pristupa najavi drskog i nasilničkog ponašanja i otvorenom pozivu na tuču. Filipović je od policije zatražio da Jovanovića upozori na dalje javno ponašanje, ovog puta bez pokretanja prekršajnog postupka već da se preventivno djeluje i upozori na dalje ponašanje", saopštili su iz GI "21. maj", zaključivši da političke, ideološke i vrjednosne razlike ne smiju biti povod za nasilje i remećenje javnog reda i mira.

Bonus video: