Čokoladice za Svjetski dan Crvenog krsta

Aktivnosti planirane za Nedjelju Crvenog krsta završavaju se 14. maja

3055 pregleda 0 komentar(a)
Juče u Nikšiću, Foto: Crveni krst
Juče u Nikšiću, Foto: Crveni krst

Aktivisti nikšićkog Crvenog krsta i ove godine će nizom aktivnosti obilježiti 8. maj, Svjetski dan Crvenog krsta, kao i Nedjelju Crvenog krsta koja traje do 14. maja.

Omladinci su juče, zajedno sa najmlađim volonterima, građanima dijelili čokoladice sa logom Crvenog krsta, a za danas je planirano da ugoste mališane iz vrtića “Ciciban” koji su organizovali akciju prikupljanja polovne garderobe i igračaka. Danas će posjetiti starija lica u stanju socijalne potrebe i odnijeti im humanitarnu pomoć.

Članovi Omladinskog kluba će 10. maja posjetiti djecu u vrtiću u Humcima, koji će takođe organizovati akciju prikupljanja garderobe, i održaće difuziju. Tog dana će pripremati obroke i pomagati Narodnoj kuhinji, a u Studentskom domu održaće i difuziju o Crvenom krstu i obuku pružanja prve pomoći.

Dan dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori se obilježava 11. maja, kada i počinje velika akcija koja traje do 14. juna, Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi. Mjesec davanja krvi u Nikšiću započeće akcijom kluba Elektroprivrede i Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju.

Volonteri Crvenog krsta će zajedno sa članovima NVO “Preporod” dijeliti propagandni materijal iz oblasti prevencije HIV-a i AIDS-a, a planirano je i druženje sa članovima Kluba za starija lica u eko-parku Blace, gdje će biti organizovane i sportske igre.

Volonteri će u sklopu Nedjelje Crvenog krsta obići škole na ruralnom području, “Rade Perović” na Velimlju i “Pavle Kovačević” na Grahovu, dok će pripadnike romsko-egipćanske populacije povesti na planinarenje.

Aktivnosti planirane za Nedjelju Crvenog krsta završavaju se 14. maja, kada će omladinci raditi u nikšićkim lokalima, a zarađene dnevnice iskoristiće za kupovinu tehničkih sredstava za škole u ruralnom području.

Bonus video: