Oproštajna borba za Nebrigiće: Drašković u ringu sa Darkom Miličićem

Ratko Drašković će ukrstiti rukavice sa bivšom NBA zvijezdom 12. maja, a sav prihod od ulaznica namijenjen je porodici koja je u stanju socijalne potrebe

9730 pregleda 21 komentar(a)
Drašković, Foto: Luka Zeković
Drašković, Foto: Luka Zeković

Poznati bokser Ratko Drašković odlučio je da posljednji ulazak u ring bude humanitarni spektakl i da još jednom pokaže da je šampion - i u životu.

Cjelokupan prihod od prodatih ulaznica, koje koštaju tri eura, Drašković će donirati za izgradnju kuće petočlanoj porodici Nebrigić iz Nikšića, koja je u stanju socijalne potrebe i nedavno je u požaru izgubila krov nad glavom.

Oproštajni meč Draškovića, koji će ukrstiti rukavice sa bivšom NBA zvijezdom Darkom Miličićem, koji se po završetku košarkaške karijere oprobao i u boksu, zakazan je za 12. maj u nikšićkom Sportskom centru, u 20 časova.

”Još prije pola godine sam odlučio da moja oproštajna borba bude na dan Svetog Vasilija Ostroškog i da spektakl bude humanitarnog karaktera. Kako su u međuvremenu Nebrigići ostali bez krova nad glavom, a sa tom porodicom sam prijatelj odavno, odlučio sam da sav novac od prodatih ulaznica njima doniram. Za njih ću i 18. maja raditi Dnevnicu”, kazao je za “Vijesti” Drašković koji je u decembru prošle godine donirao bubreg dotad nepoznatoj sugrađanki, četrdesetjednogodišnjoj Radmili Raičević.

Drašković je poznat po brojnim humanitarnim akcijama, pa i karijeru, dugu četiri decenije, želi da završi upravo na taj način.

Prije njega, u ringu će snage odmjeriti seniorske reprezentacije Crne Gore i Srbije.

Drašković je prvi put u ring ušao 1981. Tri godine kasnije bio je prvak Evrope u omladinskoj kategoriji, a bio je i šampion Balkana. U profesionalce je prešao 1990. godine, a na profesionalnom ringu imao je 50 mečeva i ostvario 35 pobjeda. Okitio se titulama u VBU i GNU verzijama. Posljednji meč je odboksovao 2018.

Draškovićima je šampionski i humani gen u krvi. I Ratkov sin Boško se u decembru 2017. godine humanitarnom bokserskom revijom “Posljednji udarac za Sofiju” oprostio od aktivnog bavljenja boksom, a kompletan novac od ulaznica uplaćen je za liječenje Sofije Šušić, četvorogodišnje devojčice koja boluje od rijetkog oboljenja mozga.

Tada je boksovao i Ratko koji je želio da na taj način da doprinos u prikupljanju novca za malu Sofiju.

Bonus video: