Preventivnim pregledima KCCG će obilježiti Međunarodni dan borbe protiv melanoma

Iz KCCG je saopšteno da će pregledi biti obavljeni u četvrtak, 19. i 26. maja u ambulanti za dermatovenerologiju u staroj zgradi Instituta za onkologiju, od 11 do 15 sati

3265 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) obilježiće Međunarodni dan borbe protiv melanoma kože preventivnim pregledima bez uputa i zakazivanja od izabranog ljekara.

Iz KCCG je saopšteno da će pregledi biti obavljeni u četvrtak, 19. i 26. maja u ambulanti za dermatovenerologiju u staroj zgradi Instituta za onkologiju, od 11 do 15 sati.

„Zakazivanje termina vršiće se pozivom na broj telefona 020 412 450, od danas do petka, u terminu od 13 do 15 sati“, kaže se u saopštenju.

Iz najveće zdravstvene ustanove rekli su da će savjete i preglede obavljati specijalisti dermatovenerologije KCCG - Snežana Vukadinović, Mirjana Bakić i Nataša Vukotić Đuričanin.

„Cilj je da se skrene pažnja na značaj ranog otkrivanja karcinoma kože, u prvom redu melanoma, koji je izlječiv u 99 odsto slučajeva, ukoliko se otkrije na vrijeme“, naveli su iz KCCG.

Oni su poručili da je neophodno poštovanje epidemioloških mjera - zaštitne maske, distanca i poštovanje zakazanog termina.

Bonus video: