Delegacije Opštine Kolašin, UBNOR-a i VCG položile cvijeće na spomenik Palim borcima

"Sloboda i antifašizam su trajne magistrale čovjeka i čovjekove civilizacije pa tako i Crne Gore, koja je svojom istorijom izborila posebno pravo da barjak slobode bude u njenim rukama. Kako na ovom kolašinskom Trgu Boraca tako i na cetinjskom Belvederu, crnogorski barjaci su poseban štit dostojanstvu Crne Gore i njenih građana"

2871 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Cvijeće na spomenik Palim borcima u centru grada položila je delegacija opštine Kolašin, na čelu sa predsjednikom Milosavom Bulatovićem, delegacija UBNOR-a i antifašista grada kao i delegacija Vojske Crne Gore.

Obilježavanju su prisustvovali i Milan Đukić, predsjednik SO Kolašin kao i predstavnici odborničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS).

"Sloboda i antifašizam su trajne magistrale čovjeka i čovjekove civilizacije pa tako i Crne Gore, koja je svojom istorijom izborila posebno pravo da barjak slobode bude u njenim rukama. Kako na ovom kolašinskom Trgu Boraca tako i na cetinjskom Belvederu, crnogorski barjaci su poseban štit dostojanstvu Crne Gore i njenih građana", kazao je Darko Bulatović, predsjednik UBNOR-a i antifašista Kolašina povodom obilježavanja 9. maja, Dana pobjede.

Dan pobjede nad fašizmom
foto: Dragana Šćepanović

Nikada kao danas, kazao je predsjednik UBNOR-a, neće biti ujedinjena ni Evropa, ni region, ni naša Crna Gora, jer su sloboda i antifašizam amaneti koje svi razumiju.

"Amaneti koji su i garancija da žrtve i vizije slobodara imaju generacije koje nastavljaju njihov put – put slobode i dostojanstva na koji je Crna Gora naučila", poručio je on.

Bonus video: