Održano drugo kolo lige Saveza izviđača Crne Gore

Mališani sa šarenim maramama upoznali Kolašin na nov način

5017 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SICG
Foto: SICG

U okviru drugog kola lige Saveza izviđača Crne Gore (SICG), više od 200 djevojčica i dječaka bili su gosti Kolašina. Kako podsjećaju iz SICG prvo kolo je uspješno održano u Nikšiću, a nijen izostao uspjeh “izviđačke avanture” u Kolašinu.

“Kolašin je bio dobar domaćin, a izviđači su ga upoznali na jedan sasvim drugačiji način. Izviđači iz Podgorice (odredi Stara Varoš IiEho), Nikšićan (odred Dragan Gigo Cerović I samostalna izviđačka četa Tibor), Plava( samostačna izviđačka ćeta Perokletije), Bara (odred 24.novembar kao I domaćini iz odreda Ključ, takmičili su se u okviru tri starosne kategorije – od pet do 12 godina, od 12 do 16 I od 16 do 20 godina. Koordiniralo je 25 volontera, na čelu sa načelnicom Sarom Krpuljević. Markirana staza je takmičare vodila je brojim zanimljivi kolašinskim adresama. Izviđački zadaci su se rješavali na Barutani, Botaničkoj bašti,Gornjem I Donjem Trgu,brojnim gradskim parkovima,kulturno-istorijskim mjestima”, kazala je Nađa Lalović iz SICG.

Izviđači su rješavali zadatke u orijentaciji, signalizaciji, spretnosti i drugim izviđačkim disciplinama.

Otvoreni izviđački dan je, zbog loših vremenskih uslova, organizovan u holu OŠ Risto Manojlović. Iz SICG objašnjavaju d aje veliki doprinos u organizaciji digađaja dao novoformirani kolašinski izviđački odred Ključ, čiji je predsjednik Neno Ćetković. On je siguran “da će, nakon takmičenja, taj udvostručiti broj članova”.

Pomogao je, kažu organizatori, Crveni krst, Odjeljenje bezbjednosti, Pansion Kolašin, OŠ Risto Manojlović kao i Ivan Ivanović, autor emisija Život sa morem i Život na planini.

Bonus video: